ФОТОВИСТАВКА «ХАТИ, ЯРИ І ЛЮДИ. ВИГНАННЯ В РАЙ»

ФОТОВИСТАВКА «ХАТИ, ЯРИ І ЛЮДИ. ВИГНАННЯ В РАЙ»
24512 ПЕРЕГЛЯДІВ

31 серпня – 27 вересня 2021 р.
Відкриття – 31 серпня о 18:00

Місце проведення: І поверх будинку Центру Української Культури та Мистецтва (м. Київ, вул. Хорива, 19-В, тел. (044) 425-12-64, (044) 425-12-66).

У липні 2020 року на Черкащині, в селі Григорівка на легендарному Трахтемирівському півострові, відбулась арт-резиденція, в якій працювали фотохудожники з різних міст України. Ця подія стала ланкою в громадському процесі відстоювання та збереження унікальної європейської території – Трахтемирівського півострова. Фотороботи передають велич Трахтемирівських пейзажів, примарність матеріального на тлі споконвічної природи.
Втілювали проект фотографи Ігор Бельський та Володимир Клюзко (м. Київ), Вадим Козловський (м. Вінниця), Сергій Козаченко (м. Сміла), Давид Григорян (м. Одеса), Єва Поляк (м. Одеса), Гаррі Єфімов (м. Черкаси).
Село Григорівка пронизане системою глибоких ярів. Вони, можливо, містичним чином формували характери людей та програмували їхнє життя. Яр – це ніби тріщина на тілі землі, яка дає можливість заглянути всередину. Один знаний фотограф сказав, що при будь-яких спробах фотографувати ці яри, він завжди отримував поразку. Тому що яр, як об’єкт для фотографії – надзвичайно складний, але ж тим і привабливий. Це як виклик: там, де творчий одинак зазнає поразку, шанс перемогти складності та досягти творчого успіху з’являється у спільноти митців та однодумців.
Дослідити ці яри як арт-об’єкти, спробувати передати їхню велич та красу, а також зафіксувати особливості життя людей вздовж цих ярів було арт-завданням для учасників. Цифровими та плівковими фотоапаратами, пінхол-камерами (коробочками, бідонами, глечиком, пивними банками), старенькою «мильницею» і зробленої з цілої хати фотокамерою було відтворене головне – магічність Григорівки, її атмосфера. Через образ одного персонажу вловлена особливість місцевого характеру та ставлення до світу.

Ласкаво просимо! Вхід вільний!

Час роботи виставкових залів:
Пн.- Пт. – 10:00 – 19:00; Сб. –10:00 – 18:00; Нд. – вихідний.

Адреса Центру Української Культури та Мистецтва:
Україна, м. Київ, вул. Хорива, 19-В
ст. м. «Контрактова площа» (вихід з метро в бік вулиць Верхній і Нижній Вал)

Із питань отримання фотографій, відео-матеріалів, організації ексклюзивних інтерв’ю, сюжетів, цікавих та корисних матеріалів – звертайтеся до Ольги Музиченко за тел.: 097-98-22-783 або по е-mail: [email protected].

© 2020 medicine-ukraine

Мої відео