Інформаційне агентство : ВИСТАВКА «ТВАРИНИ В ПЕЧВОРКУ»

Інформаційне агентство : ВИСТАВКА «ТВАРИНИ В ПЕЧВОРКУ»
21488 ПЕРЕГЛЯДІВ

02 – 25 вересня 2021 року

Відкриття – 02 вересня о 18:00

Місце проведення: ІІ поверх Центру Української Культури та Мистецтва,
м. Київ, вул. Хорива, 19-В, тел. (044) 425-12-64, (044) 425-12-66.

Тема тварин посідає важливе місце як в образотворчому, так і в декоративному мистецтві сучасної України. Її в своїх роботах сміливо втілюють митці. У тому числі, й за допомогою «мови» печворку, або ж, клаптикового шиття. Тож, даний виставковий проект присвячений саме цій темі! На розсуд відвідувачів представлено понад 30 робіт, які вражають розмаїттям життєрадісних та дуже добрих тваринних мотивів.
Професійна діяльність Тетяни Задорожної, куратора виставки, пов’язана з тваринами (переважно, собаками). Тож, свою любов до них вона втілила в печворку. На її заклик долучитись до проекту радо відгукнулись відомі українські майстри цього виду декоративно-прикладного мистецтва, чиї роботи відомі не лише в Україні, а й за її межами. До експозиції також увійшли клаптикові твори з фондів Центру Української Культури та Мистецтва.
Тетяна Задорожна зазначає: «Печворк для мене – 100% хобі, бо я люблю вчитися чомусь новому. Свого часу закінчила курси печворку в Центрі Української Культури та Мистецтва. У цілому, рукоділлям займаюсь все своє життя, як і мої бабусі, які у важкі часи заробляли цим на життя для своїх родин, дітей. Напевно, це в мене на генетичному рівні! Люблю в’язати, вишивати картини, шити одяг, але саме печворк – це особлива сторінка мого життя… Таким чином, я намагаюсь популяризувати цей вид мистецтва».
Без сумніву, кожен з учасників виставки також може сказати, що раз саме печворк і назавжди підкорив їхні серця, дав поштовх до унікальних творчих експериментів Приходьте побачити тваринні мотиви в українському клаптиковому шитті – і ви також переконаєтесь у цьому!
Ласкаво просимо, вхід вільний!

Час роботи виставкових залів:
Пн.- Пт. – 10:00 – 19:00; Сб. – 10:00 – 18:00; Нд. – вихідний.

Адреса Центру Української Культури та Мистецтва:
Україна, м. Київ, вул. Хорива, 19-В, ст.м. «Контрактова площа»

Із питань отримання фотографій, відео-матеріалів, організації ексклюзивних інтерв’ю, сюжетів, цікавих та корисних матеріалів – звертайтеся до Ольги Музиченко за тел.: 097-98-22-783 або по е-mail: [email protected].

© 2020 medicine-ukraine

Мої відео