ВИСТАВКА «ДЕРЕВА ІЗ КАЗКОВИХ СНІВ»

ВИСТАВКА «ДЕРЕВА ІЗ КАЗКОВИХ СНІВ»
22760 ПЕРЕГЛЯДІВ

3 – 25 вересня 2021 р.
Відкриття – 3 вересня о 18:00

Місце проведення: ІІІ поверх будинку Центру Української Культури та Мистецтва (м. Київ, вул. Хорива, 19-В, тел. (044) 425-12-64, (044) 425-12-66).

На виставці буде представлено понад 50 робіт, що презентують родинну творчість Миколи Кафтана та Інни Красновської-Кафтан. Відвідувачі побачать тематичні серії робіт «Дива моря», «Дерева із казкових снів», «Особливі Свята України» та «Цвітиці-Пташки прилетіли». У межах виставки вперше експонуватимуться авторські настінні годинники в етностилі, повністю виконані з дерева.
Інна Красновська-Кафтан представить свій авторський розпис по дереву, який назвала «Цвітиці». Цей авторський термін – творче уособлення від слів «цвіт», «світ». А слово «птиці» в даному контексті є символічним портретом душі людини, її емоцій. За словами мисткині, в кожній людині вона «бачить» особливу неповторну «цвітицю», яка згодом втілюється в різних техніках. Зокрема, в акварелі, акрилі, графіці, олійному живописі та навіть картинах з пластиліну.
Інна Красновська-Кафтан понад 30 років працює бібліотекарем у Каланчацькій ЦБС, що на Херсонщині. Займає посаду бібліотекаря молодшого відділу Каланчацької бібліотеки для дітей. Малює з 5 років, без цього не уявляє свого життя. Учасниця багатьох місцевих, обласних, міжнародних та всеукраїнських виставок, фестивалів і мистецьких проектів. У 2016 р. увійшла до Національної Спілки майстрів народного мистецтва України.
Своїм творчим запалом захопила свого чоловіка Миколу Кафтана, який понад 20 років працював в правоохоронних органах. Зараз він у відставці, тож, має час для творчості. Микола Кафтан створює вироби в техніці пірографії та різьблення.
Деревом подружжя почало займатись із 2018 року. У серпні 2020 року, до Дня Незалежності України, відбулась перша презентація спільного проекту «Чари степового краю», яку організував Херсонський обласний Центр Народної Творчості. Вдруге проект був представлений у Києві, в Музеї гетьманства. Головний лейтмотив виставки – «Без любові чудес не буває!».

Ласкаво просимо! Вхід вільний!

Час роботи виставкових залів:
Пн.- Пт. – 10:00 – 19:00; Сб. – 10:00 – 18:00; Нд. – вихідний.

Адреса Центру Української Культури та Мистецтва:
Україна, м. Київ, вул. Хорива, 19-В
ст.м. «Контрактова площа» (вихід з метро в бік вулиць Верхній і Нижній Вал)

Із питань отримання фотографій, відео-матеріалів, організації ексклюзивних інтерв’ю, сюжетів, цікавих та корисних матеріалів – звертайтеся до Ольги Музиченко за тел.: 097-98-22-783 або по е-mail: [email protected].

© 2020 medicine-ukraine

Мої відео