На Київщині чоловіка, який вбив лікаря у стінах медичного закладу, відправлено на примусове лікування

На Київщині чоловіка, який вбив лікаря у стінах медичного закладу, відправлено на примусове лікування
10321 ПЕРЕГЛЯДІВ

Володарський районний суд Київської області задовольнив клопотання Білоцерківської окружної прокуратури про застосування примусових заходів медичного характеру відносно 41-річного киянина, який вбив лікаря-педіатра у медичному закладі (ч. 1 ст. 115 КК України).

Подія сталася у червні 2020 року. Тоді киянин приїхав до родичів у селище Володарка, де почав поводити себе неадекватно й агресивно, у зв’язку з чим був госпіталізований до місцевої лікарні у спеціалізовану палату.

Згідно з матеріалами досудового розслідування, чоловік самотужки демонтував металеві ґрати та вийшов з палати, потім взяв у підсобній кімнаті кухонний ніж та намагався покинути медичний заклад. Вийти з будівлі йому намагалася завадити лікар, якій зловмисник наніс близько 12 ударів ножем. Від отриманих тілесних ушкоджень жінка померла на місці скоєння злочину.

Згідно з висновками судово-психіатричної експертизи, на момент вчинення кримінального правопорушення за своїм психічним станом чоловік не міг усвідомлювати свої дії та керувати ними.

За рішенням суду його госпіталізовано до закладу з надання психіатричної допомоги з посиленим наглядом.

© 2020 medicine-ukraine

Мої відео