За півроку співробітники Служби судової охорони не дозволили пронести до установ судової влади понад 63 тисячі заборонених предметів

За півроку співробітники Служби судової охорони не дозволили пронести до установ судової влади понад 63 тисячі заборонених предметів
445565 ПЕРЕГЛЯДІВ

У червні цього року відвідувачі органів та установ системи правосуддя України намагалися пронести до них 11 064 заборонених предметів, що майже на півтори тисячі більше, ніж у травні (9 649 од.).
А загалом за шість місяців цього року загальна кількість заборонених предметів, з якими українці йшли до судових установ, сягнула 63 406 од.
Як повідомили у відділі моніторингу обстановки та оцінки ризиків центрального органу управління Служби судової охорони, лідерами цього антирейтингу з початку року лишаються ті самі області України.
Так, у червні найбільше заборонених предметів попереджено до пронесення в органи й установи судової влади Дніпропетровської – 2 598 од. (з початку року – 15 506 од.) та Харківської областей – 2 575 од. (з початку року – 15 025 од.), міста Києва та Київської області – 1 593 од. (з початку року – 8 111 од.), Одеської – 758 од. (з початку року – 4 048 од.) та Запорізької областей – 679 од. (з початку року – 3 952 од.).
Більшість заборонених предметів, з якими відвідувачі намагалися пройти у червні до судових установ, становлять: ножі – 4 100 од., набої – 2 969 од., балончики, споряджені речовинами сльозогінної та дратівної дії, – 2 124 од., пристрої для відстрілу патронів, споряджених гумовими кулями, – 567 од.
Також у червні судові охоронці не допустили пронесення до органів Феміди 70 од. електрошокових пристроїв, 21 од. пневматичної та газової зброї, 19 од. вогнепальної та 29 од. травматичної зброї. Були і спроби зайти в суди з металевими та дерев’яними палицями й битами (9 од.), ножицями та викрутками (1 129 од.), фаєрами та іншими піротехнічними засобами (4 од.) тощо. Одного відвідувача суду затримали та передали працівникам Нацполіції з виявленими в нього речовинами, зовні схожими на наркотичні.
Найбільш законослухняними областями України в цьому рейтингу є Хмельницька, Чернівецька, Волинська, Херсонська та Закарпатська області. Так, на Поділлі та Буковині було зафіксовано по 20 спроб пронесення заборонених предметів до органів та установ судової влади, на Херсонщині – 36, на Волині – 37, на Закарпатті – 68 спроб.
Служба судової охорони вкотре нагадує всім відвідувачам судових установ, що до приміщень органів та установ системи правосуддя забороняється пропускати осіб із боєприпасами, вогнепальною, газовою зброєю та пристроями для відстрілу патронів, споряджених гумовими чи аналогічними за своїми властивостями метальними снарядами несмертельної дії, балончиками, спорядженими речовиною сльозогінної (сльозоточивої чи дратівної) дії, наркотичними, легкозаймистими, вибухонебезпечними, радіоактивними та отруйними речовинами, з колюче-ріжучими предметами.
Не варто приносити до приміщень судів та органів системи правосуддя речі підвищеної небезпеки. Завчасно враховуйте це під час відвідування судових установ.

Теги: Служба судової охорони, ССО,судова охорона

© 2020 medicine-ukraine

Мої відео