На Донеччині припинено незаконну порубку захисних лісових насаджень

На Донеччині припинено незаконну порубку захисних лісових насаджень
63154 ПЕРЕГЛЯДІВ

За процесуального керівництва Бахмутської окружної прокуратури здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом незаконної порубки захисних лісових насаджень, що спричинило тяжкі наслідки (ч. 4 ст. 246 КК України).

Досудовим розслідуванням встановлено, що у 2021 році мешканець м. Бахмута організував незаконну порубку захисних лісових насаджень, а саме дерев породи «акація», вздовж траси Бахмут-Горлівка. У подальшому правопорушник реалізовував деревину місцевим мешканцям.

У ході санкціонованого слідчим суддею обшуку за місцем мешканця 61-річного чоловіка виявлено та вилучено понад 360 м3 деревини, 4 бензопили, пластикові ємності та каністри, готівку у сумі понад 18 тис грн, 300 доларів США, 1 тис російських рублів, а також автомобіль «Renault Master», за допомогою якого здійснювалось перевезення незаконно спиляної деревини.

Досудове розслідування здійснюється слідчим відділом за оперативного супроводу відділу кримінальної поліції Бахмутського РВП ГУ НП в Донецькій області.

На теперішній час прокуратурою спрямовано до суду клопотання про накладання арешту на вилучене майно.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

© 2020 medicine-ukraine

Мої відео