Вечірнє зведення щодо ситуації в районі проведення операції Об’єднаних сил станом на 17.00 16 квітня 2021 року

45162 ПЕРЕГЛЯДІВ

Слава Україні!

Російсько-окупаційні війська продовжують вести обстріли позицій українських захисників, з метою подальшого звинувачення у порушенні режиму припинення вогню.

З початку цієї доби зафіксовано 6 порушень з боку збройних формувань Російської Федерації.

Зокрема, неподалік населеного пункту НЕВЕЛЬСЬКЕ противник відкривав вогонь у бік позицій наших захисників із заборонених Мінськими домовленостями мінометів 120-го калібру, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

У передмісті ВОДЯНОГО, що на Донеччині, ворог здійснив обстріл з гранатометів різних систем та великокаліберних кулеметів.

Поблизу селищ ТАРАМЧУК та КРАСНОГОРІВКА російсько-окупаційні війська застосували станкові протитанкові гранатомети, а біля ПІСКІВ – підствольні гранатомети та стрілецьку зброю.

У районі населеного пункту МАЙОРСЬК ворог здійснив дистанційне мінування з ручних протитанкових гранатометів мінами ПОМ-2.

Бойових втрат серед військовослужбовців Збройних Сил України немає.

Про дії збройних формувань Російської Федерації повідомлено представників ОБСЄ через Українську сторону СЦКК.

Вкотре наголошуємо, що підрозділи Збройних Сил України знаходяться на позиціях і неухильно дотримуються зобов’язань, щодо всеосяжного режиму припинення вогню, які були досягнуті в рамках Тристоронньої контактної групи.

В районі проведення операції Об’єднаних сил виконують завдання й інші складові сил оборони. Зокрема, піротехнічні розрахунки ДСНС України розмінували майже 9 гектарів території та передали на знищення 86 вибухонебезпечних предметів.

Слава Україні!

© 2020 medicine-ukraine

Мої відео