Ранкове зведення щодо ситуації в районі проведення операції Об’єднаних сил станом на 7.00 21 березня 2021 року

9254 ПЕРЕГЛЯДІВ

Ранкове зведення щодо ситуації в районі проведення операції Об’єднаних сил станом на 7.00 21 березня 2021 року

Збройні формування Російської Федерації й надалі ігнорують режим припинення вогню та обстрілюють позиції підрозділів Об'єднаних сил.
Протягом минулої доби, 20 березня, в районі проведення операції Об’єднаних сил було зафіксовано 9 порушень режиму припинення вогню.
В районі відповідальності оперативно-тактичного угрупування «Північ», неподалік населеного пункту ПІВДЕННЕ окупанти відкривали вогонь із заборонених Мінськими домовленостями мінометів калібру 82 мм, а поблизу селища ШУМИ – зі стрілецької зброї.
В районі відповідальності оперативно-тактичного угрупування «Схід», поблизу населеного пункту ВОДЯНЕ, що на Приазов’ї, російсько-окупаційні війська здійснили обстріл позицій українських захисників використовуючи гранатомети різних систем. По позиціях наших воїнів у передмісті ЛЕБЕДИНСЬКЕ – окупанти застосували стрілецьку зброю, а поблизу селища ШИРОКИНЕ – вели вогонь із великокаліберних кулеметів.
В результаті ворожих обстрілів один військовослужбовець зі складу Об’єднаних сил отримав вогнепальне поранення. Воїну оперативно надали першу медичну допомогу, та на жаль, від отриманих поранень він помер під час евакуації до медичного закладу.
Командування висловлює щирі та глибокі співчуття рідним та близьким загиблого захисника.
На обстріли російсько-окупаційних військ наші захисники відкривали вогонь у відповідь.
Про дії збройних формувань Російської Федерації повідомлено представників ОБСЄ через Українську сторону СЦКК.
Українська сторона СЦКК повідомляє про грубі порушення з боку збройних формувань РФ на території ОРДЛО.
Російські найманці здійснили низку провокацій в районі населених пунктів Південне, Шуми та Водяне Донецької області із застосуванням забороненого Мінськими домовленостями озброєння з метою створення інформаційних приводів для населення тимчасово окупованих територій та дискредитації української сторони . Усі обстріли були прицільними і велися з метою нанесення втрат підрозділам Збройних Сил України.
Також було зафіксовано проведення інженерних робіт з розширення та облаштування нових оборонних позицій біля донецького аеропорту в напрямку позицій наших захисників.
Вищезазначені факти свідчать про те, що представники незаконних збройних формувань РФ продовжують демонструвати небажання виконувати раніше досягнуті домовленості.
Українська сторона СЦКК своєчасно реагувала на порушення режиму тиші збройними формуваннями РФ та через встановлений координаційний механізм відправляла запити на запровадження режиму «Тиша».
Наголошуємо, Збройні Сили України неухильно дотримуються досягнутих домовленостей щодо припинення вогню та є послідовними у виконанні взятих на себе зобов'язань.
Станом на 7 годину ранку 21 березня, обстрілів не зафіксовано.
Українські військовослужбовці й надалі контролюють ситуацію в районі проведення операції Об’єднаних сил та дотримуються режиму припинення вогню.
Слава Україні!
ПІДСУМКИ ЗА МИНУЛУ ДОБУ

У районі проведення операції Об’єднаних сил виконують завдання й інші складові сил оборони.
Впродовж доби підрозділи поліції зведених загонів перевірили 4351 транспортних засобів, 4747 осіб, з яких 4297 по Інформаційному центру. До територіальних підрозділів на причетність до Збройних формувань Російської федерації та її найманців доставлялись 3 особи. Виявлено 87 адміністративних правопорушень. За вказаний період поліцейськими розкрито 14 злочинів.
Минулої доби через контрольний пункт в'їзду-виїзду «Станиця Луганська» на тимчасово окуповану територію України прослідувало 728 осіб, на підконтрольну Україні територію прибуло 714 осіб. через контрольний пункт в'їзду-виїзду «Новотроїцьке» на тимчасово окуповану територію України – 1 і 3 відповідно.
Відмовлено в пропуску на КТУ через неможливість встановити ЕС «ВДОМА» та відмову від обсервації 1 особі. Збройні формування РФ не пропустили до тимчасово окупованих територій України 3 особи.

Слава Україні!

© 2020 medicine-ukraine

Мої відео