Двоє працівників шахти постануть перед судом за порушення правил безпеки, що призвело до тяжкого травмування колеги

 Двоє працівників шахти постануть перед судом за порушення правил безпеки, що призвело до тяжкого травмування колеги
12743 ПЕРЕГЛЯДІВ

За процесуального керівництва Костянтинівської місцевої прокуратури завершено досудове розслідування стосовно двох мешканців м. Торецька, які обвинувачуються у порушенні правил безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою на підприємстві, що спричинило тяжкі наслідки (ч. 2 ст. 272 КК України).

Досудовим розслідуванням встановлено, що 21 січня 2019 року гірничий майстер та машиніст електровозу підземної дільниці шахтного транспорту ВП «Шахта «Центральна» ДП «Торецьквугілля» виконували наряд з доставлення електровозом на горизонт 1 146 м вагонів за видобутим вугіллям.
Проте машиніст належно не зафіксував частину вагонів рухомого складу, а гірничий майстер вказані дії не проконтролював, через що два вагони зійшли з рейок.

В результаті зіткнення роз’єднаних частин та решти вагонів рухомого складу, що раптово прийшов до руху, між вагонами затисло голову виконуючого обов’язки начальника зміни з виробництва, який перебував поблизу рейок.

Внаслідок отриманих травм потерпілому призначено довічну групу інвалідності.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді обмеження волі на строк до 5 років або позбавлення волі на строк до 8 років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років.

© 2020 medicine-ukraine

Мої відео