Сьогодні по всій країні святкують День українського добровольця!

Сьогодні по всій країні святкують День українського добровольця!
17544 ПЕРЕГЛЯДІВ

Для того, щоб вшанувати людей, які проявили героїзм, мужність, достойно відстоювали суверенітет та захищали цілісність кордонів нашої держави, 14 березня відзначають День українського добровольця.

В постанові Верховної Ради України від 17 січня 2017 року № 1822-VIII сказано: “З
метою вшанування мужності та героїзму захисників незалежності, суверенітету і територіальної цілісності України, сприяння подальшому зміцненню патріотичного духу в суспільстві, підвищенню суспільної уваги й турботи про учасників добровольчих формувань та на підтримку ініціативи громадськості Верховна Рада України постановляє:


1. Установити в Україні День українського добровольця, який відзначати щорічно 14 березня.
2. Рекомендувати Кабінету Міністрів України розробити із залученням громадськості, активних учасників добровольчих формувань, які брали участь у Революції гідності, та у місячний строк з дня прийняття цієї Постанови затвердити комплексний план заходів з відзначення на державному рівні Дня українського добровольця”.

Саме в цей день 14 березня 2014 в Новій Петрівці був сформований перший добровольчий батальйон. Пізніше на його базі створили батальйон оперативного призначення імені Героя України генерал-майора Сергія Кульчицького.

Добровольці зробили неоціненний вклад на початковому етапі антитерористичної операції. Наша держава зіткнулася з проблемами в оборонній сфері. Українській армії не вистачало бійців. Добровольчі батальйони дали дорогоцінний час для проведення мобілізації та підготовки професійних військових, які згодом стали гідною заміною добровольців. Але переоцінити подвиг тих, хто першим став на захист, дуже складно, переконані у ВРУ.


© 2020 medicine-ukraine

Мої відео