Військовослужбовця на Дніпропетровщині підозрюють у вбивстві співслужбовця

7544 ПЕРЕГЛЯДІВ

За процесуального керівництва Військової прокуратури Дніпропетровського Південного регіону України затримано та повідомлено про підозру військовослужбовцю військової служби за контрактом однієї з військових частин ЗС України в Дніпропетровській області, за фактом вбивства, тобто умисного протиправного заподіяння смерті іншій людині (ч. 1 ст. 115 КК України).


За даними слідства, 11.02.2021, під час конфлікту, який стався в приміщенні квартири на території військового містечка у Дніпропетровській області між двома військовослужбовцями, один із них електричним дротом задушив свого співслужбовця.


Стосовно затриманого військовослужбовця готується клопотання до суду про обрання йому запобіжного заходу.


Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюють слідчі Новомосковського відділу поліції Головного управління Нацполіції
в Дніпропетровській області.


Слідчі та прокурори з’ясовують мотиви й обставини вчинення злочину, серед яких причетність військовослужбовців до вбивства громадянки,
яке розслідується слідчими слідчого управління Головного управління Нацполіції, за процесуального керівництва прокурорів Дніпропетровської місцевої прокуратури № 2.

Наразі для забезпечення ефективного розслідування вирішується питання щодо передачі процесуального керівництва у цьому кримінальному провадженні Військовій прокуратурі Дніпропетровського гарнізону Південного регіону України.


Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Теги: Військова Прокуратура,Військовослужбовці,умисне вбивство,Дніпро,повідомлено про підозру

© 2020 medicine-ukraine

Мої відео