Чому варто носити маски навіть після вакцинації?

Чому варто носити маски навіть після вакцинації?
15490 ПЕРЕГЛЯДІВ

Вакцинація — важливий крок для боротьби з коронавірусом. Але навіть після цієї процедури людям потрібно носити маски та уникати натовпу.

Такої думки дотримуються епідеміолог-інфекціоніст Енн Реймойн та імунолог Мішель Таль. Однією з причин є те, що вакцини Pfizer/BionTech і Moderna на 90% запобігають пробіганню симптомів коронавірусу, але досі невідомо чи вони сприяють непоширенню хвороби серед інших.

Також цілком можливо, що провакцинована людина заразиться повторно. І, якщо для неї хвороба протече безсимптомно, то для її оточення, яке ще не отримало вакцину, наслідки будуть зовсім невеселі.

Ситуація ускладнюватиметься і у зв'язку з тим, що у деяких людей буде алергія на препарати, які містяться у вакцині, а дехто й зовсім відмовиться від щеплення.

Як би там не було, експерти радять навіть після вакцинації носити маски, уникати натовпу та дезінфікувати руки, щоб не наражати невакцинованих людей на небезпеку. Аби розслабитися і зняти маски з лиця, потрібно почекати до тих пір, поки більшість українців не зробить щеплення від коронавірусу.

Теги: Коронавірус

© 2020 medicine-ukraine

Мої відео