Додаткове фінансування аграрного сектору! В Україні запустили міжнародний проєкт

Додаткове фінансування аграрного сектору! В Україні запустили міжнародний проєкт
40775 ПЕРЕГЛЯДІВ

Сьогодні Міністерство економіки розповіло про старт нового міжнародного проєкту на теренах України. «Розвиток доступу аграрного сектору України до ринків капіталу» будуть втілювати протягом 2021-2024 років. Його наразі підтримують в Міжнародній фінансовій корпорації (IFC) та Швейцарській Конфедерації.

Заступник Міністра економіки Тарас Висоцький зазначив: «Радий приєднатися до запуску нової, послідовної ініціативи щодо розвитку аграрних ринків капіталу в Україні. Минулого року разом з партнерами ми працювали над модернізацією Закону про аграрні розписки, маючи на меті покращити доступ до фінансових ресурсів у сільському господарстві України. І сьогодні я особливо пишаюся Україною, котра змогла зробити свій внесок у покращення цього інструменту, та стати на шлях автоматизації та цифрової трансформації у секторі аграрного фінансування». Про це повідомили на офіційному сайті Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України.

Він також розповів про те, що наразі на свою чергу очікує законопроєкт № 2805-д. За його допомогою влада планує трансформувати аграрну розписку. Завдяки такій ініціативі вони хочуть розширити можливості аграріїв України. Адже вони зможуть залучати додаткові кошти без сотні паперів, які потрібно підписати. Цінні папери повинні будуть вивести їхню співпрацю на новий рівень. Зараз намагаються переорганізувати Реєстр, з яким співпрацює переважна більшість аграріїв для того, щоб було набагато легше обмінятись даними у разі необхідності. Влада планує забезпечити валідність даних, які будуть отримуватись таким чином.

Вже протягом досить довгого часу держава підтримує створення проєкту “Аграрні розписки в Україні” Міністерство економіки переконане, що такий альтернативний інструмент може стати у великій нагоді для розвитку фінансування аграрного сектору. Вони планують спільними зусиллями держави громадян та приватних секторів зробити аграрні розписки найпоширенішим та найфункціональнішим інструментом фінансування сільського господарства. Та чи зможуть вони настільки сильно реорганізувати всю систему, покаже лише час. А поки держава вже встигла виділити понад 32 мільярди гривень для того, щоб профінансувати та підтримати аграрний сектор в Україні.

У Міністерстві зазначили, що саме зараз наші аграрії потребують найбільшої підтримки. Адже відбуваються значні кліматичні зміни, що сильно відбивається на роботі із сільськогосподарськими культурами. Тож якщо ми хочемо, аби наш аграрний сектор розвивався великими темпами, то нам необхідно створити умови для його фінансування. Проєкт, який зараз запустили в Україні сприятиме швидшому розвиткові аграрного напрямку. Про це повідомили всі присутні під час засідання. А саме: Джейсон Пеллмар, який є керівником регіонального офісу в Україні, Білорусі та Молдові, Міжнародної фінансової корпорації (IFC); Ніколь Рудер, яка представляє бюро співробітництва між Швейцарією та Україною; Лія Сорока, керівниця цієї програми; Кирило Мухомедзянов, керівник з фінансових питань в цьому проєкті, Роман Лещенко та Тимур Хромаєв.

Тож сподіваємось, що цей проєкт буде одним із найуспішніших в Україні цього року!

Автор: redactor.newsukraine

© 2020 medicine-ukraine

Мої відео