Історична назва “Нью-Йорк”, саме так тепер називатиметься прифронтове селище на Донеччині!

Історична назва “Нью-Йорк”, саме так тепер називатиметься прифронтове селище на Донеччині!
66672 ПЕРЕГЛЯДІВ

Сьогодні повідомили про те, що Верховна Рада України погодилась повернути назву селищу на Донеччині. Як розповіли місцеві жителі, це селище має досить довгу історію, яка наповнена мріями європейських підприємців. Тож місцеві хочуть, аби селище носило ту зазву, на яку воно заслуговує.

І нарешті місцеві активісти таки досягли своєї мети, адже відсьогодні прифронтове поселення знову буде мати назву Нью-Йорк. На цьому сьогодні зосередив увагу комітет держвлади, місцеве самоврядування та всі жителі міста. Тепер Новгородське буде мати назву Нью-Йорк, повідомляють вои пресу.

За даними місцевих архівів таку назву йому надали його засновники. Ще у 1892 році до поселення приїхало двоє німців Яків Унгер та Яків Нібуру. Перший з них вирішив побудувати у селищі власний млин. Він працював на паровому механізмові, тож став першим у своєму роді. Але сам німець був безмежно закоханий у тогочасний мегаполіс. Нью-Йорк завжди був його найпотаємнішою мрією. А селище, до якого він приїхав, своєю прекрасною будовою постійно нагадувало йому це величне місто. Тож так, через будівлі, храми та парки, селище й отримало свою назву. Трохи пізніше Яків Нібуру вирішив потішити свою дружину, яка протягом довгого часу сумувала за Америкою, грамотою. Нею і було засвідчено офіційну назву населеного пункту.

Так його називали до 1951 року. Після другої світової війни та відбудови правління більшовиків вирішило позмінювати назви деяких населених пунктів на власний розсуд. Таким чином Нью-Йорк перетворився на Новгородське. Найцікавіше те, що населення, ніхто не те що не спитав, а і не проінформував стосовно того, що тепер їхнє селище носитиме геть іншу назву. Роки через три, від інших людей вони почули, що їхнє улюблене поселення має вже зовсім іншу назву.

Проте тоді в людей права голосу не було, зауважують активісти, на відміну від сьогодення. Тож вони прагнули відновити історичну назву селища на Донеччині. Звісно, більшовики та війна знищили багато з того, що нагадувало славетне місто, проте це лише перший крок до відновлення колишньої репутації. Але для нього місцевій владі було необхідне підтвердження від Верховної Ради України. Вони двічі намагались подавати прохання, проте то склад рад змінювався, то ще якісь події. Саме тому місцевим жителям і доводилось відкладати цю справу. Але не сьогодні, адже вони змогли отримати своє.

Автор: redactor.newsukraine

© 2020 medicine-ukraine

Мої відео