Протягом січня 2021 року державні виконавці Києва в примусовому порядку стягнули понад 17, 7 мільйонів гривень аліментів

Протягом січня 2021 року державні виконавці Києва в примусовому порядку стягнули понад 17, 7 мільйонів гривень аліментів
198254 ПЕРЕГЛЯДІВ

Протягом січня 2021 року державні виконавці Києва в примусовому порядку стягнули понад 17, 7 мільйонів гривень аліментів.
До трійки лідерів по стягненню аліментних платежів ввійшли:
Подільський РВ ДВС у місті Києві Центрального МУЮ (м. Київ) - державні виконавці відділу змусили батьків-неплатників сплатити аліментів на загальну суму в 2 780 122 гривень.
Святошинський РВ ДВС у місті Києві Центрального МУЮ (м. Київ) - стягнули 2 284 940 гривень на утримання та розвиток дітей.
Деснянський РВ ДВС у місті Києві Центрального МУЮ (м. Київ) - 2 077 676 гривень аліментів.

Пам’ятайте:
Навіть, якщо чоловік та дружина розлучені, вони все ще залишаються мамою і татом для дитини. Тож, якщо батько чи матір записані у свідоцтві про народження малюка, право на аліменти виникає автоматично, коли дитина залишається жити не з ними.
А той із батьків або інших законних представників дитини, на ім`я якого виплачуються аліменти, розпоряджається аліментами виключно за цільовим призначенням в інтересах дитини.
Навіть якщо дитина досягла повнолітня, але продовжує навчання і у зв'язку з цим потребує матеріальної допомоги, батьки зобов'язані утримувати її до досягнення 23 років за умови, що вони можуть надавати матеріальну допомогу.

Правовими підставами стягнення аліментів є:
- заява платника аліментів, в якій він добровільно визначає розмір та строк відрахувань аліментів на дитину з його доходів;
- нотаріально засвідчений договір про утримання дитини, укладений між батьками;
- рішення суду про стягнення аліментів.

© 2020 medicine-ukraine

Мої відео