Новий вид субсидії: хто і яким чином може її отримати?

Новий вид субсидії: хто і яким чином може її отримати?
99852 ПЕРЕГЛЯДІВ

Багато хто має величезні проблеми з оплатою комунальних послуг через підвищення тарифів. Тож, аби населення сильно не постраждало, держава ввела ще один тип субсидій. Вони запропонували особливий тип виплат. Він буде доступним, як для мешканців міст, так і для тих, хто мешкає в селах. Раніше повідомлялось, що сума такої субсидії-компенсації складатиме 1000 гривень. Проте 27 січня Кабінет Міністрів перерозглянув свою пропозицію та вирішив, що сума буде не фіксованою, а такою, щоб вона могла спокійно покривати всі дії документів.

Хто має право на отримання коштів? Ця субсидія передбачена не для всіх, а лише для певної категорії людей: в першу чергу її отримають мешканці житлових приміщень, які використовують електроопалення. Другі у списку жителі будівель, які не оснащені газом, через що не можуть використовувати централізоване опалення. І третя категорія містить в собі багатодітні родини та дитячі домівки сімейного типу.

Субсидія буде доступною для тих, хто мав такий статус до 31 грудня 2020 року. Держава буде намагатись перекрити всі переплати таких людей. Проте вони не будуть виплачувати людям першої та другої категорій, якщо ті перевищили використання електроенергії за 3000 кіловатів.

Проте цей документ містить також деякі обмеження. Наприклад ті, хто отримує звичайну субсидію, не будуть отримувати ці виплати. Через те, що субсидія вже компенсує такий тариф. Також виплати будуть надавати за перший квартал 2021 року. А також виплати не будуть враховувати для тих, хто отримував електроенергію на 30% дешевше через те, що вони мешкають у зоні АЕС. Проте тарифні коефіцієнти збережуть для тих, хто отримав велику різницю через проміжок часу. Держава буде розраховувати суму виплат, коли всім передадуть дані від постачальників. Це відбуватиметься не пізніше 2 лютого.

© 2020 medicine-ukraine

Мої відео