На Херсонщині судитимуть поліцейського, викритого на отриманні понад 85 тисяч гривень неправомірної вигоди

На Херсонщині судитимуть поліцейського, викритого на отриманні понад 85 тисяч гривень неправомірної вигоди
177189 ПЕРЕГЛЯДІВ

Херсонською обласною прокуратурою затверджено та скеровано до суду обвинувальний акт відносно слідчого Херсонського відділу поліції Головного управління Нацполіції в області, викритого на одержанні неправомірної вигоди (ч. 3 ст. 368 КК України).

Слідством установлено, що правоохоронець вимагав та одержав понад 85 тис. грн від громадянина за вчинення дій з використанням наданих службовій особі влади та службового становища, а саме не перешкоджання поверненню арештованого нерухомого майна – квартири та закриття кримінального провадження.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювалось слідчими територіального управління ДБР, розташованого в місті Мелітополі, оперативний супровід - відділом по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю УСБУ в Херсонській області.

У разі доведення вини обвинуваченому загрожуватиме позбавлення волі строком від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років з конфіскацією майна.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Херсонської обласної прокуратури

© 2020 medicine-ukraine

Мої відео