В Дніпрі продовжують закупляти нове обладнання для місцевих лікарень

В Дніпрі продовжують закупляти нове обладнання для місцевих лікарень
66513 ПЕРЕГЛЯДІВ

Проєкт нашого президента “Велике будівництво” продовжується. В Дніпрі згідно з його вимогами закупили вже багато нових автівок зі спеціальним обладнанням для аналізів. Проте на цьому все не скінчилось. Медичні центри області продовжують оновлювати. Сьогодні робітники лікарень розповіли, що завдяки програмі вони отримали 19 нових апаратів для діагностування захворювань. Їх усі вже направили до лікарень, і зовсім скоро вони почнуть активно використовуватись.

Цього року наша країна прямує до Європи не лише на словах. Наша медицина стає більш розвиненою. Вона отримала новітнє обладнання та тепер має нову систему фінансування. За словами Валентина Резниченко: “Україна наближається до європейських стандартів. Зокрема, і в медицині. В даний час при опорних медустановах області ми створюємо приймальні відділення сучасного формату. Для них закуповуємо новітнє обладнання. Чекаємо поставки 19 апаратів рентген- та УЗД-діагностики, які придбали за державні кошти”.

Так, державі довелося виділити немало коштів для того, аби це стало можливим. Наприклад на пристрої, які вони привезли до Дніпра з фонду держави виділили 70 мільйонів. На ці гроші вони змогли придбати 12 цифрових рентген-систем та 7 ультразвукових апаратів для діагностування. Вони планують розвести їх до основних найбільших державних лікарень Дніпра та області.

Як зазначають медики, ці всі надбання вони отримують завдяки програмі нинішнього президента України “Велике будівництво”. Його коштом лише цього року було привезено багато обладнання та різних пристроїв для стабільного функціонування медичних закладів. Звісно, це не враховуючи того, що необхідно для боротьби із пандемію. На це держава виділяє кошти окремо. Медики сподіваються, що програма діятиме й надалі.

© 2020 medicine-ukraine

Мої відео