Як захистити себе та дізнатись, чи дійсно проти вас відкрито виконавчі провадження?

Як захистити себе та дізнатись, чи дійсно проти вас відкрито виконавчі провадження?
139965 ПЕРЕГЛЯДІВ

Зараз стали досить поширено використовувати різні махінації для вибивання грошей з людей. Раніше це були телефонні дзвінки та вимагання грошей напряму із людей, які не можуть самостійно себе захистити, проте тепер злочинці винайшли й цікавіші та складніші способи ввести в оману людей. Наразі вони не проходять ні повз чого. Тож вам можуть навіть надіслати якогось листа про те, що ви винні в чомусь, і проти вас відкрито кримінальне провадження.

Та аби ви могли захистити себе та перевірити, а чи дійсно проти вас відкрито якусь карну справу, в країні створено спеціальну електронну систему контролю. Під час відкриття якоїсь справи, держава зобов’язана попередити вас про початок її розгляду. Аби ви вважались попередженими про початок процесу, надсилають листа за юридичною чи фактичною адресою вашого місця проживання. З моменту, як лист надійшов, провадження вважається дійсним, а ви вважаєтесь попередженим.

Проте тепер в цьому листі є ідентифікатор, згідно з яким ви можете впевнитись тому, що провадження дійсно існує. Для того, аби перевірити інформацію варто лише перейти на сайт Міністерства юстиції України. Знайти єдиний реєстр боржників та вказати прізвище, ім’я та по батькові (якщо маєте), дату народження, реєстраційний номер облікової картки платника податків, категорію стягнення. Там вам нададуть повну інформацію про те, чи існують будь-які справи, закріплені за вашою особою. Він працює цілодобово, тож у будь-який час ви можете дізнатись все необхідне.

Будьте пильними та не давайте злочинцям можливості вас обдурити. Будь-яка інформація має бути перевіреною. В іншому разі її можна вважати недійсною. Найбільша проблема тих, хто потрапляє в руки шахраїв, те, що вони надто швидко починають довіряти неперевіреним даним.

© 2020 medicine-ukraine

Мої відео