Тернопільщину відвідав Генеральний Консул Республіки Польща в Луцьку Славомір Місяк

Тернопільщину відвідав Генеральний Консул Республіки Польща в Луцьку Славомір Місяк
196091 ПЕРЕГЛЯДІВ

На Тернопільщині з робочим візитом перебуває Генеральний Консул Республіки Польща в Луцьку Славомір Місяк. 29 грудня він зустрівся з першим заступником голови обласної державної адміністрації Ігорем Дем’янчуком та заступником голови обласної державної адміністрації Віктором Устенком.

Під час зустрічі обговорили перспективні напрямки українсько-польської співпраці. Ігор Дем’янчук висловив вдячність Польщі за сприяння в реалізації реформ і наближенні України до стандартів членства в ЄС і НАТО.
«З Республікою Польща у нас особливі зв’язки: близькі сусіди, партнери, тісна співпраця упродовж багатьох років. Ми активно розбудовуємо міжнародну діяльність, економічну та культурну співпрацю. Обласною державною адміністрацією укладено Угоди про співробітництво з Підкарпатським та Люблінським воєводствами Республіки Польща, - зазначив перший заступник голови обласної державної адміністрації Ігор Дем’янчук. - З наступного року стартує нова Програма на 2021-2027. Яка передбачає розвиток Великих Інфраструктурних Проєктів (бюджет одного проєкту від 2,5 млн євро), що охоплюють важливі напрямки, зокрема розвиток паліативної та геріатричної допомоги, проекти у сфері екологічної безпеки, стійке управління водними ресурсами в регіонах Західної України та Східної Польщі».

Він наголосив, що Республіка Польща є найбільшим торговельним партнером Тернопільської області, до якої ми експортуємо понад 50% товарів. І вже розроблено план подальшої співпраці та обговорено функціонування 8 польських громадських організацій національних меншин.



«За підтримки Генерального Консульства Тернопільська область була учасницею проєкту в рамках програми «Польська співпраця в цілях розвитку». Також необхідно розробити курс співпраці по розвитку туризму та інфраструктури в Дністровському каньйоні. Даний напрямок є перспективним, як для Тернопільщини, так і для польської сторони», - зазначив заступник голови обласної державної адміністрації Віктор Устенко.
Щодо українсько-польських економічних відносин, то реальним механізмом розвитку та підтримки українсько-польського бізнесу є Представництво Польсько-Української Господарчої Палати в місті Тернополі.
Віктор Устенко, зауважив, що в області створено мережу Центрів підтримки підприємництва. Фахівці центрів надають інформаційну та консультативну підтримку бізнесу.

«В Україні активно впроваджується реформа децентралізації, яка пройшла в Польщі, ще в 1997 році. Ми надзвичайно раді, що Тернопільщина, однією з перших почала впроваджувати нововведення. На мою думку, люди на місцях знають краще, що їм треба, ніж у столиці. Також польські підприємці все більше цікавляться розвитком бізнесу на Тернопіллі й наше консульство радо стане тим зв'язковим центром, який забезпечить плідну співпрацю» - зазначив Генеральний Консул Республіки Польща в Луцьку Славомір Місяк.

Нагадаємо, 30% (13,3 млн дол. США) всього обсягу прямих іноземних інвестицій, вкладених в економіку нашого регіону, надійшло саме від польських партнерів. За цим показником Республіка Польща є лідером серед країн-інвестиційних партнерів нашої області. В області працює понад 30 підприємств з польським капіталом.

Теги: Тернопіль,посол,Польща

© 2020 medicine-ukraine

Мої відео