ТОП-6 найгучніших перемог українців в спортивних змаганнях 2020

ТОП-6 найгучніших перемог українців в спортивних змаганнях 2020
163431 ПЕРЕГЛЯДІВ

2020 вже підбігає кінця. В ньому було багато гарного та багато поганого. А тепер саме час підбити підсумки та назвати ТОП-6 перемог наших спортсменів:

Наймолодший атлет з титулом переможця The World Strongest Man. Олексій Новіков цього року повернув до України титул найкращого важкого атлету світу. На змаганнях 24-річний чоловік демонстрував стабільно високі результати та жодного разу не випав з п’ятірки найкращих. Він встановив новий світовий рекорд, піднявши штангу вагою 537,5 кг.
Новий рекорд встановила Збірна України зі спортивної гімнастики. Цього року вони отримали 15 нагород: 7 золотих, 6 срібних та 2 бронзові. Це найкращий результат за всі роки існування нашої держави. Абсолютним переможцем став Ігор Радівілов, який приніс золото команді
Цього року український плавець Михайло Романчук побив рекорд Европи, який тримався 8 років. Під час показового запливу на дистанцію 800 метрів вільним стилем у фіналі змагань International Swimming League хлопець фінішував з часом 7 хвилин 25, 73 секунди. Це на 3,5 секунди швидше попереднього рекорду Европи.
Український дебютант Семен Новіков переміг в змаганнях з греко-римської боротьби. Він виступав у категорії до 87 кг. 1/8 фіналу мала вражаючий успіх зі рахунком 9:0 на користь Семена. А перемогу йому приніс бій з угорцем, якого він обійшов з рахунком 7:1.
Неймовірний результат на велотреку показала Олена Старікова. Вона виборола золото, відірвавшись від конкуренток на пів кола і продемонструвавши результат у 11,377 секунди. Це перше золото чемпіонки, проте не останнє!
В змаганнях з легкої атлетики цього року перемогла Ярослава Магучіх. Чемпіонка стрибнула у висоту на 2 метри. Зараз на її рахунку перемога серії World Athletics Indoor Tour зі стрибків у висоту в фіналі у Глазго (1,93 м); статус чемпіонки України у приміщенні (2,01 м) та перемога на міжнародних змаганнях в Ульстейнвіку (1,96 м). І це лише у 19 років.

Тож цього року ми сміливо можемо пишатися нашими спортсменами та їхніми результатами. a

© 2020 medicine-ukraine

Мої відео