Брати наші менші вирішили стати ближчими до людей на Дніпропетровщині

Брати наші менші вирішили стати ближчими до людей на Дніпропетровщині
154234 ПЕРЕГЛЯДІВ

З настанням холодів мешканці Дніпра все частіше починають помічати на вулицях диких тварин таких як лисиці, дикі собаки. Для мешканців мегаполісу, це щось новеньке, адже звірі не так часто заходять до промислового міста. Та для тих, хто мешкає подалі від централізованих угідь, така поведінка тварин вже стала звичайним явищем.

Ті, хто мешкає недалеко від лісу, вже звикли до цього. Адже кожної зими, коли корму стає все менше звірі починають шукати його біля людей. Вони зовсім не бояться місцевого населення. Мешканці Самарського району вже не звертають уваги на те, що відбувається навколо. Проте є одна проблема: лисиці та собаки можуть переносити смертельний для людини вірус — сказ. Саме це й лякає всіх.

Цього року вже зафіксували випадки появи скажених лисиць в П'ятихатках, Софіївському та Криворізькому районах, скажені коти траплялись в Петриківському, Синельниківському та Покровському районах, в останньому також виявлено вірус сказу у великої рогатої худоби. Це може призвести до великої кількості летальних випадків.

Працівники медичних закладів застерігають населення Дніпра і закликають бути обережнішими. Вони кажуть, що тварину, хвору на сказ можна помітити одразу. Заражені ведуть себе надто активно, також починається постійне виділення слини, трапляються випадки виділення піни з роту та агресії.

Найкращий спосіб захистити себе — зробити щеплення домашнім тваринам. Багато хто вважає, що це не важливо, проте часто саме воно й рятує життя. По можливості залишайтесь вдома та проводьте час з близькими. Так буде менша ймовірність зустрічі з дикими тваринами.

Вірус сказу найчастіше передається від дикої тварини до домашньої, і від неї вже людині, через укус або попадання слини хворого звіра на відкриту рану. Недуг може довгий час не проявлятися, а перші ознаки бувають помітні тільки через місяць після зараження.



© 2020 medicine-ukraine

Мої відео