Нарешті завершили розслідування подій, що трапились в Ірані

Нарешті завершили розслідування подій, що трапились в Ірані
72537 ПЕРЕГЛЯДІВ

8 січня 2020 року було збито літак МАУ на території Ірану. Згідно з міжнародним правом розслідування мали проводити слідчі країни, на території якої сталась катастрофа. Проте політики одразу ж заявили, що Тегеран не винен в падінні, а просто конструкція була несправною.

Проте після того, як їх все ж таки змусили провести розслідування, влада країни зізналась, що літак впав через те, що в нього влучили. Після цього розслідування не зрушало з мертвої крапки ще дуже довго. Тоді до розслідування підключилась Канада, яка є незалежним суддею.

15 грудня нарешті оприлюднили звіт щодо обставин розслідування катастрофи. Автори звіту стверджують, що Тегеран не провів розслідування трагедії належним чином, і що багато її подробиць досі невідомі.

Керує звітом наразі Ральф Гудейл. Його направили з Канади для допомоги в проведенні виплат сім’ям постраждавших. Нагадуємо, що на борту тоді було 12 українців, які загинули на місці.

Спочатку Ґудейл мав лише допомагати, та з часом йому доручили аналіз розслідування, яке провів Іран. Після знайомства з ним Ральф сказав, що більша частина питань не розкривається. У звіті не вказано ні хто винен, ні хто буде покараний за те, що трапилось з МАУ. З чого виходить, що Іран не повинен проводити розслідування, адже воно не об’єктивне.

У липні у Франції успішно розшифрували дані обидвох «чорних скриньок» збитого в січні над Тегераном літака МАУ. Там підтвердили, що жодних поламок на літаку не було, а впав він саме через те, що в нього влучили пострілом. Проте Іран усе ще не надає жодних даних про виплати і про те, чи будуть вони взагалі.

Проте після того, як канадські аналітики ознайомились із результатами розслідування катастрофи, було вирішено провести ще одне, проте вже незалежне розслідування подій. Чим воно завершиться, ми зможемо дізнатись пізніше.

© 2020 medicine-ukraine

Мої відео