Конфліктна напруга України та Угорщини

Конфліктна напруга України та Угорщини
210790 ПЕРЕГЛЯДІВ

Для України ця держава завжди була надійними економічним та фінансовим партнером, проте самі відношення між цими країнами залишають загостреними.


Перед місцевими виборами Міністр закордонних справ Клімкін Павло помітив ознаки агітації службовими людьми Угорщини, які знаходились на Закарпатті (ст. 60 Закону України «про місцеві вибори» де вказано, що іноземцям заборонено брати учать у передвиборчій агітації).


Міністерство закордонних прав звернулись до органів влади для пояснення таких дій. Проте в Угорщині про це не говорять та заперечують звинувачення щодо втручання в українські вибори.


Ситуація склалась наступна: голова закордонних спав Угорщини Петер Сиятро закликав голосувати за «Партію угорців України» та мера Золтана Бабяка. Він заявив, що місцяни Закарпатької області, які перебувають на території Угорщини, можуть спокійно перетинати кордон для голосування та повертатися без обов’язкового двотижневого карантину.


Наступного ж дня до України запросила посла Угорщини Іштвана Ійдяра, щоб висловити своє незадоволення та розв’язати конфліктну ситуацію. Влада пояснила, що не можна агітувати в день тиші та втручатися у справи України. Такі дії з боку іноземців були неодноразовими та недобросовісними. На деякий час Україна заборонила двом угорським чиновникам перетинати кордон, які в Закарпатській області проводили прямі агітації. Один з цих чиновників буд державним секретарем канцелярії прем’єр-міністра Угорщини.


Іноземці своєю чергою гостро відреагували на такі нові правила, що не може не похитнути чашу дипломатичної рівноваги між країнами. Також це може стати перешкодою про співпрацю та інтеграцію з Україною.


Україна готова не деструктивних відносин з Угорщиною, проте якщо держава і надалі буде ігнорувати українське законодавство, Україна вживатиме жорстких заходів та покарання.

© 2020 medicine-ukraine

Мої відео