Статистика, що бентежить!

Статистика, що бентежить!
165224 ПЕРЕГЛЯДІВ


За добу 26 листопада в Україні зафіксували 16 218 нових випадків коронавирусної хвороби COVID-19, госпіталізували також рекордну кількість хворих - 2 069 осіб, померло 192 пацієнтів, одужали 8 843 людини.
Зрозуміло, що цифри, що вказуються населенню, є лише обманкою, так би мовити пилом в очі. Всесвітня організація охорони здоров'я вводить правила, які можуть по-різному застосовуватися різними медичними національними системами. Лікарі, як правило, інтерпретують не як "смерть від короновірусу", а як "смерть від основного важкого захворювання", яке було обтяжене грипом. А грип, може бути, відзначать у свідоцтві про смерть як "супутнє захворювання", і в статистику смертності з цих причин грип навряд чи потрапить. Тобто при звичайному грипі ми сам грип - як причину смерті - в статистиці майже не бачимо навіть в дуже серйозні епідемії. Реєстрація причини смерті - справа досить суб'єктивне.
Ситуація лише погіршуються, тому у подальшому є варіант введення локдауна. Як повідомляється, зараз наповненість лікарень складає лише 50%, локдаун вводиться при 75%, а це на хвилинку близько 20тис захворюванних на день. Київські владі повідомляють, що введення такого режиму може розірвати ланцюг передачі хворобі, звести захворюваність до нуля. Про це міністр охорони здоров'я України Максим Степанов розповів на онлайн-брифінгу.
Які обмеження діють при локдауні:
Якщо уряд прийме рішення закрити країну на новорічні свята також, як і навесні, то в Україні:
• заборонять міжобласні залізничні, автобусні пасажирські перевезення та авіаперевезення;
• закриють метро, а в громадський транспорт дозволять заходити виключно за спеціальними перепустками;
• скасують будь-які масові заходи і збори. Тобто, не можна буде зустрічатися групами;
• зупинять роботу всіх підприємств сфери харчування, але дозволять їм доставляти свої товари і обслуговувати клієнтів на винос;
• зупинять всі спортивні та культурні заходи;
• закриють церкви і кладовища;
• закриють дитячі сади, а всю сферу освіти переведуть на дистанційний режим;
• закриють адміністративні, державний і муніципальні установи.
"Кабмін планує ввести повний локдаун з 24 грудня по 15 січня", - заявив в Facebook народний депутат Олександр Дубинський ( "Слуга народу").
Раніше глава фракції "Слуга народу" Давид Арахамія заявив, що уряд розглядає варіант "інтелектуального локдауна" в Україні . Він дозволить не вводити ті ж жорсткі обмеження, що і навесні, по всій країні. "Тобто не той повний локдаун, який був навесні, а такий скоригований на реалії в кожному регіоні, в тому числі громадський транспорт і так далі", - сказав Арахамія.

Теги: коронавирус,статистика,локдаун

© 2020 medicine-ukraine

Мої відео