Допустив втрату військового майна – у Дніпрі командир відділення батальйону зв’язку постане перед судом

178371 ПЕРЕГЛЯДІВ

За процесуального керівництва Військової прокуратури Дніпропетровського гарнізону Південного регіону України слідчі Територіального управління ДБР, розташованого у м. Полтаві, закінчили досудове розслідування кримінального провадження та направили до суду обвинувальний акт стосовно військовослужбовця військової служби за контрактом однієї із військових частин ЗС України за фактом втрати військового майна (ч. 3 ст. 425 КК України).

За даними слідства, вказаний військовослужбовець обвинувачується в тому, що він, будучи командиром відділення батальйону зв’язку військової частини, недбало поставився до виконання своїх службовихобов'язків.

Зокрема він, знаючи про несправність навісних замків у апаратній, яка закріплена за ним наказом командира частини, не вжив заходів щодо
їх заміни, не доповів керівництву про їх несправність та не забезпечив зберігання ввіреного військового майна, яке в ній знаходилось.

Як наслідок, у січні 2020 року виявлено відсутність 55-ти радіостанцій та комплектуючих до них, а саме: 19-ти зарядних пристроїв
і 94-х акумуляторних батарей.

Таким чином державі, в особі Міністерства оборони України, завдано збитків на загальну суму понад 512 тис. гривень.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Теги: Військова Прокуратура,військовослужбовець,батальйон, Дніпро,військове майно,обвинувальний акт

© 2020 medicine-ukraine

Мої відео