Представники «Самозахисту підприємців» пікетували Дніпропетровський окружний адмінсуд

Представники «Самозахисту підприємців» пікетували Дніпропетровський окружний адмінсуд
64408 ПЕРЕГЛЯДІВ

Вони протестували проти затягування розгляду їх позову проти чиновників міськради Дніпра, в якому вимагали визнати незаконним демонтаж кіосків співробітниками КП УРЕА та відшкодували збитки за втрачене майно.

Микола Захаров мав три кіоски, в яких торгував харчовими продуктами. Два роки тому його МАФи зруйнували. Відтоді чоловік судиться з чиновниками. Каже: всі документи на кіоски, в тому числі й договори оренди в нього були.

«За вказівкою Філатова наші кіоски, в тому числі й мої, зламали екскаватором разом з товаром, з кодиціонерами, все завантажили й вивезли в невідомому напрямку», — розповідає підприємець/

Мітингувальники вважають, що демонтаж кіосків 54-х ФОПів - це помста членам «Самозахисту підприємців». Оскільки чиновники діяли вибірково — ятки інших бізнесменів не чіпали.

«Ми пройшли апеляцію, касацію і ось справа повернулась сюди, тому що касація сказала, що ми праві, а судді виявились безграмотними у нас, — каже голова ГО «Самозахист підприємців» Віктор Боровинський. — Той, хто ламав екскаватором кіоски, хто тирив металобрухт тепер не відповідачі, суддя вивела їх з-під удару».

Демонтовані МАФи здали на металобрухт, хоча це приватне майно і його мали повернути власникам, — вважають підприємці. Марія Самітова одна з тих, хто намагається отримати грошову компенсацію: «В мене йде паралельний процес. Я бачу, що суддя розбирається у справі і вимагає, щоб провели перерахунок через інфляцію. А ця суддя про суму взагалі не говорить, а це означає, що вона не збирається цю суму розглядати і нічого йому повертати».

Дії чиновників міськради Дніпра оскаржуються в судах різних інстанцій вже 2,5 роки. У місцевому правосудді підприємці вже зневірилися. Поспілкуватися з мітингувальниками вийшов суддя-спікер Андрій Рищенко. Він відповів на всі їхні питання.

«Я розумію цих людей, вони дуже занепокоєні, своєю долею і долею свого майна, — говорить суддя-спікер Андрій Рищенко. — Всі зараз зрозуміли, що їх голос має бути почутим. Він дійсно був почутий, ми вийшли, щоб роз`яснити позицію суду».

На судове засідання чиновники Дніпровської міськради не з`явилися, як і представники КП УРЕА та «Інспекції з питань благоустрою». Причини — епідемія коронавірусу та участь в іншому судовому засіданні. Суддя Лілія Букіна кілька годин досліджувала матеріали справи. Віктор Боровинський намагався довести: міськрада нищила кіоски під приводом відсутності паспортів прив`язки, які сама ж не надавала через відсутність комплексної схеми розміщення МАФів. До речі, цей документ чиновниками Бориса Філатова досі не розроблений, хоча існує відповідне рішення суду...

Проте захистити свої права голові «Самозахисту підприємців» в окружному адмінсуді не вдалося. В адміністративному позові ТОВариству «Тіслав» суддя Лілія Букіна відмовила повністю.

Теги: підприємці,Адміністративний суд, Дніпро,демонтаж,МАФи

© 2020 medicine-ukraine

Мої відео