З 1 листопада на Дніпропетровщині забороняється вилов риби у зимувальних ямах

З 1 листопада на Дніпропетровщині забороняється вилов риби у зимувальних ямах
55448 ПЕРЕГЛЯДІВ

Триватиме заборона до початку нересту 2021 року, аби зберегти водні ресурси в зимовий період. За порушення передбачений штраф до 680 гривень та виплата збитків за кожну виловлену рибу. Про це повідомляє пресслужба Держагентства рибного господарства у Дніпропетровській області.

З початку листопада в більшості українських водойм розпочинається осінньо-зимова заборона на вилов водних біоресурсів у зимувальних ямах.

«Риболовля під час заборони дозволена на ділянках для любительського рибальства поза межами зимувальних ям, — повідомляють у Держрибагентстві. — Любительський лов риби дозволяється зимовими вудками із блешнею вертикального блешніння з гачком, не більше №10, мормишкою, наживною і живцевою снастями. Загальна кількість гачків на водоймах загального користування не повинна перевищувати п’яти на рибалку, а на водоймах, де впроваджено платне рибальство — не більше десяти на одну особу».

У разі виявлення порушень передбачена адміністративна відповідальність у вигляді штрафу до 680 грн. До того ж, нараховуються збитки за кожну виловлену рибину. Судак — 510 грн, сом — 425 грн, щука — 340 грн, сазан (короп) — 306 грн, білий амур — 255 грн, товстолоб — 255 грн, білизна (жерех) — 255 грн, рибець звичайний — 255 грн, лящ — 170 грн, линь — 119 грн, плітка — 85 грн, краснопірка — 68 грн, підуст — 34 грн, плоскирка — 34 грн, карась сріблястий – 17 грн, окунь – 17 грн.

З інтерактивною картою зимувальних ям у Дніпропетровській області можна ознайомитися тут.

Теги: риболовля,зимувальні ями, Дніпропетровщина,заборона,штраф

© 2020 medicine-ukraine

Мої відео