У Дніпрі близько 250 псевдооператорів банківських call-центрів переводили гроші клієнтів на власні рахунки

У Дніпрі близько 250 псевдооператорів банківських call-центрів переводили гроші клієнтів на власні рахунки
62931 ПЕРЕГЛЯДІВ

Шахраї орендували квартири та офісні приміщення, облаштували їх необхідною оргтехнікою, найняли та навчили «співробітників». Ті, за отриманим алгоритмом. телефонували людям та представлялись працівниками фінансових установ, а потім, дізнавшись код, надісланий на мобільний телефон, заволодівали грошима клієнтів.

Як повідомили у пресслужбі ГУ Нацполіції в Дніпропетровській області, псевдооператори отримували персональні дані клієнтів за допомогою програм, що дуюблювали сайти відомих банківських установ. З’ясувалося, що серед потерпілих – громадяни України та інших країн.

Під час санкціонованих обшуків у приміщеннях, де функціонували так звані «call-центри», правоохоронці виявили близько 250 робочих місць «операторів». Вилучено понад 150 одиниць комп’ютерної техніки — монітори, системні блоки, ноутбуки, а також чорнові записи з інструкціями та алгоритмом дій при спілкуванні з потенційними потерпілими. Крім цього, у приміщенні перебувало понад 200 «робітників».

Відомості за вказаним фактом внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за статтею «Шахрайство, вчинене шляхом незаконних операцій з використанням електронно-обчислювальної техніки». Наразі досудове розслідування триває. Встановлюється коло причетних до злочину осіб та загальна сума завданих збитків.

Теги: шахраї,псевдооператори,call-центри, Дніпро,рахунки,клієнти,гроші

© 2020 medicine-ukraine

Мої відео