Світлина із земляною жабою стала найкращою фотографією Дніпропетровщини в конкурсі «Вікі любить Землю 2020»

Світлина із земляною жабою стала найкращою фотографією Дніпропетровщини в конкурсі «Вікі любить Землю 2020»
59739 ПЕРЕГЛЯДІВ

Фото зроблено у заказнику Булахівський лиман. Автор назвав свій знімок «Під полум'яним небом», повідомляють організатори конкурсу.

Обрані найкращі фото регіонів України в цьогорічному конкурсі «Вікі любить Землю», який присвячений пам’яткам природи України. Завдяки присланим роботам створюється база фотографій пам’яток природи і об’єктів природно-заповідного фонду на території України для ілюстрування Вікіпедії та інших проєктів.

У Дніпропетровській області перемогло фото із заказника Булахівський Лиман, яке зробив користувач Роман Рись. Автор назвав свій знімок «Під полум'яним небом».

«Сфотографовану амфібію я зустрів випадково, помітивши, як вона стрибає по дорозі, якою їхав із фотополювання на козулю в Самарському лісі. Звісно, я зупинився і підібрав її. Сонце вже майже сіло, тож я швидко змінив телеоб’єктив на макро і побіг до найближчої калюжі, у яку посадив ропуху. Заради потрібного ракурсу довелося лягти в мокру траву й, тримаючи в одній руці камеру, іншою зупиняти тварину, яка не хотіла довго лишатися на одному місці. Після кількох кадрів я дав їй спокій, а сам брудний і мокрий повернувся у своє авто. Я був дуже задоволений, оскільки збулася одна з моїх фотомрій. Про те, що ропухи звичайні мешкають в цьому регіоні, я чув від місцевих, але досі вони мені не траплялись», — так розповів історію створення фото Роман Рись.

До речі, у 2018 році світлина автора із заказника Солоний Лиман також перемогла у цій номінації. Тоді він зняв болотну черепаху, яка прямувала через озеро Солоний Лиман у пошуках води.

Як повідомляють організатори конкурсу, за всі роки «Вікі любить Землю» було сфотографовано 131 із загалом 179 об’єктів Дніпропетровської області. 34 автори завантажили на конкурс 836 знімків 59 природних пам’яток регіону.

Теги: фотографія,конкурс,земляна жаба, Дніпропетровщина

© 2020 medicine-ukraine

Мої відео