До Дня захисника України на Алеї пам’яті у Дніпрі з’явилася нова стела з іменами загиблих героїв

До Дня захисника України на Алеї пам’яті у Дніпрі з’явилася нова стела з іменами загиблих героїв
54495 ПЕРЕГЛЯДІВ

На новій стелі — портрети та імена тридцяти воїнів з Дніпропетровщини, загиблих на Сході Україні. У День захисника України вшанувати героїв, прийшли родичі військових, офіційні особи, а також ветерани АТО/ООС та мешканці міста.

...До стели вона підходить однією з перших. Побачивши зображення сина, пані Людмила не стримує сльози. Зі слів жінки, Владислав Локтіонов на фронті опинився у 2015-му. Одинадцять місяців прослужив на Луганщині. Там потрапив у полон. У неволі провів ще близько півтора року. Повернувся разом з 74 військовополоненими у грудні 2017-го, лежав у центральному військовому госпіталі у Києві. А торік знову пішов воювати. І 7 липня загинув.

«Коли пішов, то навіть не сказав мені. Сказав, що їде гроші заробляти. Залишив на мене свого сина. І лише через три дні зізнався, що мамо, вибач, я на передовій», — каже мати загиблого воїна, Людмила Локтіонова.

Вшанувати пам’ять захисників до монументу прийшли й ветерани АТО/ООС.

«Я відчуваю біль. Завжди після відвідин ось цього місця, я, скажімо, досить себе погано відчуваю. Біль в серці. Фізичний біль, фізичний...» — говорить ветеран АТО Геннадій Борщ.

За офіційними даними під час бойових дій на Сході України загинули 603 мешканці Дніпропетровської області. В цілому на Алеї пам’яті у Дніпрі – 17 стел. На них – імена загиблих Героїв Революції Гідності та бійців АТО/ООС.

Теги: Алея пам'яті, Дніпро,стела,загиблі,захисники

© 2020 medicine-ukraine

Мої відео