З 5 жовтня Дніпро житиме в «помаранчевій» зоні

З 5 жовтня Дніпро житиме в «помаранчевій» зоні
41717 ПЕРЕГЛЯДІВ

Таке рішення ухвалила Державна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. Поділ регіонів за рівнем епідемічної безпеки було оновлено через стрімке зростання кількості хворих на коронавірус, повідомляє пресслужба Міністерства охорони здоров'я.

Від понеділка у Дніпрі встановлюються більш суворі карантинні обмеження через перехід до «помаранчевої» зони. Поки це стосується тільки обласного центру, який останніми днями є осередком спалаху коронавірусу в регіоні.

Тож, у помаранчевій зоні забороняється:
— діяльність закладів розміщення (хостели, туристичні бази тощо), окрім готелів;
— діяльність розважальних закладів, ресторанів у нічний час;
— планові госпіталізації в лікарнях. Винятки становлять допомога вагітним, новонародженим, пацієнтам з онкозахворюваннями, паліативним хворим, а також випадки, коли є ризик для життя пацієнта;
— спортзали, фітнес-центри, заклади культури;
— прийом нових змін в дитячі табори;
— обмеження для масових заходів: 1 людина на 20 квадратних метрів та не більше 100 людей.

За правилами «помаранчевої» зони відвідування групових занять у професійних та вищих навчальних закладах освіти дозволене групами щонайбільше 20 осіб. Перевезення пасажирів автомобільним та міським громадським транспортом здійснюється тільки в кількості 50% місць для сидіння.

Звісно, залишаються обмеження «жовтої» зони та необхідність суворо дотримуватися маскового режиму та соціальної дистанції.

Теги: Дніпро,помаранчева зона,коронавірус,спалах,масковий режим

© 2020 medicine-ukraine

Мої відео