З початку року на Дніпропетровщині виявлено майже 6,5 мільйонів пачок контрафактних цигарок

З початку року на Дніпропетровщині виявлено майже 6,5 мільйонів пачок контрафактних цигарок
49612 ПЕРЕГЛЯДІВ

Загальна вартість вилучених тютюнових виробів становила понад 112 мільйонів гривень. Під виглядом відомих брендів їх збували в Україні та країнах Євросоюзу, повідомляє пресслужба СБУ.

З початку 2020 року Служба безпеки України блокувала незаконне перевезення через кордон тютюнових виробів. Було вилучено 8,5 млн. пачок цигарок, 26,7 тонн контрафактного кальянного тютюну та 22 тонни сировини для виготовлення цигарок. Зазвичай контрабандою ділки намагалися переправити контрафактну продукцію під виглядом відомих марок. Так сталося на Дніпропетровщині, коли СБУ виявила майже 6,5 мільйонів пачок неліквідних цигарок — це була одна з найуспішніших операцій. А під час слідчих дій в Одеській, Херсонській, Закарпатській та Дніпропетровській областях було виявлено не тільки 1,5 млн пачок, а й 15 тонн готового тютюну.

Щодо протидії контрабанді наркотичних речовин, з початку року СБУ вилучила 238 кг наркотиків, 223 кг прекурсорів та 56 кг психотропних речовин, які намагалися перевезти через кордон.

«Із найбільш масштабних випадків: блокування двох партій кокаїну, що прибув з Південної Америки, у морському порту «Південний». У травні було вилучено 53,4 кг, а у вересні – понад 100 кг», — повідомляють у СБУ.

З початку року в Україні розпочато 39 кримінальних проваджень за фактами контрабанди наркотиків, психотропів і прекурсорів. За подібні злочини було засуджено 24 особи.

Теги: наркотики,цигарки,контрабанда,Україна, Дніпропетровщина,СБУ

© 2020 medicine-ukraine

Мої відео