Продюсерство в культурно-мистецькому просторі XXI cтоліття

Продюсерство в культурно-мистецькому просторі XXI cтоліття
26982 ПЕРЕГЛЯДІВ

XXI століття - час просування музично-фольклористичних мистецьких явищ на п'єдесталі шоу-розважальної індустрій. Ця сфера особливо приваблює музикантів та продюсері, які творять майбутнє шоу-бізнесу.
Креативність, творчість, виробництво та розповсюдження національно-фольклорної продукції, побудова витоків сучасної культури, втілення задуманих проектів. Все це говорить про поняття"продюсер". На практиці воно виникло вже давно, проте на офіційному рівні отримує визнання поступово.
Закон 62 України "Про кінематографію", прийнятий 13 січня 1998 року, стаття III визначає професію продюсера так: «фізична або юридична особа, яка організовує, або організовує і фінансує виробництво та розповсюдження фільму».
Цікавим є той факт, що давньогрецький театр став основою процесу продюсування. В його складі існували творчі посади "корифея" і "хореографа". Як виявляється, останні були наділені функціями сучасних театральних продюсерів. Тобто продукували постановку давньогрецьких трагедій - перші публічні творчі акти в історії мистецтва.
За визначенням Закону України, можна сказати, що продюсер - це особа, яка організовує процес створення продукції, рекламує готовий продукт в просторі, залучає аудиторію за емоційно-культурними уподобаннями та займається фінансовими питаннями.
Головне завдання продюсера - збереження національної, культурної ідентичності, яка продукує українську фольклористику, народну пісню. В цьому аспекті піднімаємо коло питань, які пов'язані з просуванням та популяризацією культурної спадщини українців.
Аби створити продукт та видати його в суспільство продюсер орієнтується на результат, відгук від потенційної аудиторії. Продюсери формують погляди та смаки населення, створюють певні музичні тенденції. В даному випадку, потрібно акцент робити на рекламі. Недарма, Instagram, YouYube виступають потужними інструментами просування музичних кліпів та їх співаків. Тут можна сказати і про фінансово-економічну сторону продюсування. Часто продюсер вкладає власні кошти у просування зірки шоу-бізнесу або отримує гроші внаслідок соціально-суспільних акцій, в тому числі концерти, прихильність фанатів в соціальних мережах, відповідність певним смакам, моді. Тож продюсер має мати свою філософію праці - не тільки творчо мислити, а вміти правильно орієнтуватися на ринку праці, бути конкурентно-спроможним, мати якості лідерства, переконань, моральних установ. Шоу-бізнес - це сфера великого фінансування та творчого напряму, яке втілюється за допомогою фінансового вкладення в зірку. Для продюсера знайти прибуткове застосування мистецького проекту є найголовнішим завданням.
У праці продюсера важливим є й PR-акція, методи просування зірки на телебаченні, в пресі, організація музичних турів та концертів. Продюсер повинен цікавитися як особистим, так і творчим життям артиста. Він створює бренд зірки та її імідж, як особистості. Впізнаваність в шоу-бізнесі ключова форма культури і мистецтва, адже дає можливість гарантовано купувати та чекати продукцію в суспільстві.
Продюсер в інформаційному просторі, перш за все, - особа, автор, творець. На нього покладені всі функції менеджера, організатора, кредитора, і навіть виконавця головної ролі. Саме він продукує і створює повноцінний образ культури народної спадщини.
Отже, особистість продюсера є над важливою та ключовою в багатьох галузях суспільної діяльності. Саме такий спеціаліст бере участь у безпосередньому створенні музичного, театрального, кіно-мистецького проекту, регулює всі юридичні, фінансово-економічні, технологічні, адміністративні напрями діяльності, а найголовніше організовує творчий процес зі створення мистецького продукту.

© 2020 medicine-ukraine

Мої відео