57,2 млн.грн. допомоги по частковому безробіттю на період карантину отримав малий і середній бізнес Миколаївщини

22695 ПЕРЕГЛЯДІВ

Завдяки програмі допомоги по частковому безробіттю на Миколаївщині вдалося зберегти майже 10 тисяч робочих місць. Про це повідомив директор Миколаївського обласного центру зайнятості Дмитро Оборонько.
Так, з початку карантину 585 роботодавців отримали фінансову допомогу для виплати 2/3 зарплати своїм 3423 працівникам через вимушене припинення або скорочення діяльності підприємства на період карантину. Також допомогою по частковому безробіттю скористалися 6550 ФОПів без найманої праці і таким чином залишились діючими.
«Метою роботи служби зайнятості в період карантину є не лише працевлаштування громадян та укомплектування вакансій, яких було значно менше, ніж зазвичай, а головне – допомогти роботодавцям зберегти існуючі робочі місця. На сьогоднішній день вже виплачено 57,2 млн.грн допомоги по частковому безробіттю, із 80 млн. грн., передбачених для Миколаївської області», – зазначив Дмитро Оборонько.
Більшість працівників, які отримали допомогу по частковому безробіттю, працюють на підприємствах-перевізниках, у швейному виробництві, дубленні шкіри, в оптовій та роздрібній торгівлі, вирощуванні сільськогосподарських культур тощо.
Фізичні осіб-підприємці, які скористалися цією програмою підтримки, переважно ведуть діяльність в сфері торгівлі, послуг краси, громадського харчування та організації культурно-масових заходів.
Довідково: Виплата допомоги по частковому безробіттю здійснюється за рахунок фінансової допомоги, яка виділена із фонду боротьби з гострою респіраторною хворобою COVID-19, спричиненою коронавірусом SARS-CoV-2, та її наслідками.

Теги: Оборонько,виплати,роботодавці,часткове безробіття

© 2020 medicine-ukraine

Мої відео