Україна вийшла ще з однієї з угод СНД: тепер щодо наукової співпраці прикордонників

Україна вийшла ще з однієї з угод СНД: тепер щодо наукової співпраці прикордонників
200720 ПЕРЕГЛЯДІВ

Україна досі офіційно співпрацювала із прикордонниками інших держав СНД, у тому числі із Росією. Відтепер ця «співпраця» припинена
Україна більше не сторона Угоди про співробітництво прикордонних військ держав-учасниць СНД з питань науково-дослідної діяльності. Цей вихід погодив сьогодні, 5 серпня, Кабінет Міністрів України.
Цю угоду підписали держави-члени та держави-спостерігачі організації, що об'єднувала більшість колишніх держав СРСР ще 12 квітня 1996 року в Москві.
В Уряді зазначають, що таке рішення було прийнято з огляду на збройну агресію Росії щодо України, що також залучена до цієї угоди, а також те, що Україна не брала активної участі в імплементації даної угоди, не приєднувалася до інших угод, пов’язаних із розвитком прикордонних служб країн СНД та брала участь у спільних нарадах прикордонників виключно у якості спостерігача.
Це вже не перший вихід з угод, пов’язаних із СНД. Раніше Україна вийшла з угод, що стосувалися гуманітарної співпраці держав-учасниць Співдружності Незалежних Держав, а також з Угоди, що сформувала колективний орган співпраці керівників підрозділів фінансової розвідки держав-учасниць СНД.
Окрім цього, Кабінет Міністрів України планує сьогодні розглянути та внести до Верховної Ради ряд законопроектів.

Теги: Інформаційне агентство, новини України, новини України і світу,СНД, Кабінет Міністрів України
Автор: News Ukraine

© 2020 medicine-ukraine

Мої відео