Відомі причини залежності Чорноморського регіону від імпорту нафти і газу

Відомі причини залежності Чорноморського регіону від імпорту нафти і газу
63193 ПЕРЕГЛЯДІВ

У першу чергу висока залежність країн регіону від імпорту нафти і газу виникає через монопольні поставки природного газу з РФ.
На цьому було наголошено під час онлайн-круглого столу на тему: «Виклики і загрози Чорноморського регіону» керівником енергетичних програм Центру глобалістики «Стратегія ХХІ» Ігорем Стукаленко.
«Залежність країн регіону від імпорту нафти і газу залишається високою наразі. В першу чергу, через монопольні поставки природного газу з Російською Федерацією. Росія продовжує багаторічні намагання виключити Україну з ланцюга поставок газу в ЄС. В арсеналі – ті самі методи: будівництво геополітично-вмотивованої газотранспортної інфраструктури, ігнорування європейського енергетичного законодавства, провокування газових криз з намаганням перекласти відповідальність», - повідомив Стукаленко.
Також експерт нагадав, що з першого січня було запущено черговий російський обхідний проєкт – «Турецький потік». Але виключно поставки газу по Турецькому потоку становлять для країн Південної Європи великі ризики.

Теги: Інформаційне агентство, новини України, новини України і світу,газ,Російська Федерація
Автор: News Ukraine

© 2020 medicine-ukraine

Мої відео