На Південмаші виявили фінансові порушення на суму понад 100 мільйонів гривень

На Південмаші виявили фінансові порушення на суму понад 100 мільйонів гривень
25313 ПЕРЕГЛЯДІВ

Державний бюджет недоотримав 85 млн грн тільки за 2019 рік. Загалом перевірка охопила період з березня 2015 до кінця 2019 року. Про це йдеться у повідомленні Східного офісу Державної аудиторської служби України.

Під час ревізії фінансово-господарської діяльності космічного підприємства аудитори виявили фінансові втрати на суму понад 102 млн грн.

«Зокрема, підприємство не перерахувало частини свого чистого прибутку, через що загальним фондом державного бюджету недоотримано доходів за 2019 рік на суму понад 85 млн грн, — повідомляють у Держаудитслужбі. — Посадові особи підприємства безпідставно списали у 2018 році дебіторську заборгованість на суму 7 млн грн без проведення претензійно-позовних заходів».

У списку порушень опинилися й зайво сплачені бюджетні кошти на суму понад 6 млн грн, які отримали підрядні організації, що виконували ремонтно-будівельні роботи та завищили й їхній обсяг, і вартість. Зайві кошти сплачені й за послуги з охорони об`єктів, безпідставно покриті витрати сторонніх юридичних осіб на суму понад 1,4 млн грн. До того ж, підприємство завищило вартість продукції для Міноборони за державним контрактом на суму понад 2,3 млн грн.

Наразі висновки аудиторів та матеріали ревізії передано правоохоронним органам.

Теги: Південмаш, Дніпро,фінансові втрати,держбюджет

© 2020 medicine-ukraine

Мої відео