На Дніпропетровщині вдвічі зросла кількість скарг на домашнє насильство

На Дніпропетровщині вдвічі зросла кількість скарг на домашнє насильство
79069 ПЕРЕГЛЯДІВ

За допомогою жертви агресії можуть звертатися до служб підтримки, які працюють в області. Наразі на Дніпропетровщині працює кілька «гарячих ліній» та телефонів довіри, діють соціальні центри, центри надання безкоштовної психологічної, медичної та юридичної допомоги, притулки. Про це повідомила пресслужба Дніпропетровської обласної державної адміністрації.

За інформацією заступниці голови ДніпроОДА Ірини Грицай, на сьогодні в регіоні невтішна статистика. Під час карантину та вимушеної самоізоляції кількість звернень до правоохоронних органів за фактами домашнього насильства зросла більш ніж вдвічі, тому важливо, аби жертви агресії знали, куди їм звертатися по допомогу.

Зокрема, отримати консультації юриста чи психолога можна, зателефонувавши на Національну «гарячу лінію» за номерами 0 800-50-335 або 116123 з мобільного. Дзвінки – анонімні та безкоштовні.

Також можна звернутися на «гарячу лінію» за номером 0 800-505-085. Це – спільний проєкт Дніпропетровської ОДА, громадської організації «Громадський рух Gender Stream» та міжнародної організації «Український жіночий фонд». Дзвінки приймають у будні з 14:00 до 18:00. Всі консультації – безкоштовні.

У різних районах області працюють і мобільні бригади. Це досить новий формат спеціалізованої служби підтримки людей, які постраждали від домашнього насильства або насильства за ознакою статі. Основними її завданнями є реагування та надання соціально-психологічної допомоги постраждалим, зокрема, шляхом кризового та екстреного втручання. Також – інформування щодо медичних, соціальних, психологічних, правових послуг, які люди можуть отримати для подолання наслідків насильства, та щодо діяльності інших спеціалізованих служб підтримки постраждалих осіб. Послуги мобільної бригади безкоштовні.

© 2020 medicine-ukraine

Мої відео