Українець у панамській в`язниці: збройні сутички, прогулянки раз на місяць та рис тричі на день

Українець у панамській в`язниці: збройні сутички, прогулянки раз на місяць та рис тричі на день
33621 ПЕРЕГЛЯДІВ

Єдиний українець наразі відбуває покарання у в`язниці Мега Хойа в Панамі. Його засудили до 90 місяців позбавлення волі за міжнародну контрабанду наркотиків. 

На Форумі засуджених України чоловік зареєстрований як Fred Godorov. Завдяки соцмережам, він дав коротеньке інтерв’ю, в якому розповів про умови утримання засуджених у банановій республиці.

“Перші два роки сидів з місцевими в павільйоні Ла Хоїта, де 6000 увязнених. Зараз перевели в інший табір - Мега Хойа, в павільйон для іноземців, але земляків і навіть російськомовних тут немає</strong>, - пише Fred Godorov. - <strong>За 5 років увязнення до мене жодного разу не приїжджав консул України, та я й не звертався, посольства тут немає”.

За словами українського вязня, наприкінці грудня 2019 року в Ла Хоїта в павільйоні №14 сталася збройна сутичка між місцевими, внаслідок чого 14 вязнів були вбиті, ще 27 - поранені. У них вилучили цілий арсенал зброї. Хоча українець стверджує, що вогнепальна зброя всередині пенітенціарного закладу тут вважається ледве не нормою.

“З павільйону нас виводять на прогулянку раз на місяць - на годину, та й то не завжди. І це тут ще не треба платити за “шконку”, в гірших зонах Панами місце на ліжку коштує від $500 до $1000. Уряд тобі нічого не дає — ані туалетного паперу, ані прального порошку, ані мила”, - так описує умови утримання в панамській в`язниці  Fred Godorov. 

І додає: “Нас щодня годують рисом - на сніданок, обід і вечерю. У раціоні є м`ясо (курятина та свинина), але його дуже мало, крадуть на кухні. Овочі дають, але теж обмаль. Було таке, що кілька разів уся зона труїлася харчами. Водночас медичного обслуговування практично немає — один лікар на 6000 людей”.

Своє справжнє ім`я Fred Godorov називати побоюється, оскільки йому залишається сидіти ще 33 місяці. Повідомив тільки, що він родом із Києва.

 

 

© 2020 medicine-ukraine

Мої відео