Мінцифри презентувало мобільний додаток «Дія»

Мінцифри презентувало мобільний додаток «Дія»
147193 ПЕРЕГЛЯДІВ

6 лютого Міністерство цифрової трансформації запустило оновлений додаток «Дія». Він замінить фізичні документи та надасть можливість проводити всі державні послуги онлайн. 

Наразі за допомогою додатка можна використовувати посвідчення водія, техпаспорт, е-малятко та підтверджувати особистість під час подорожей Україною. До кінця зими українці мають отримати доступ до цифрових паспортів. Також очікується введення функцій е-студентського квитка, відцифровка біометричного закордонного паспорта, автострахування, підтвердження особистості під час банківських операцій та медичного обслуговування. 

Загалом до кінця року, зазначили в Мінцифрі, відцифрують ще 50 послуг.

«Наша мета — зробити так, щоб усі відносини з державою людина могла здійснювати за допомогою звичайного смартфона та інтернету. Зокрема, голосувати на президентських, парламентських чи місцевих виборах», — зазначив президент України Володимир Зеленський на презентації «Дії».

Додаток підтримує операційні системи iOS, Android, DevOps та є абсолютно безкоштовним.

Нагадаємо, що презентація додатку була запланована на 30 січня та потім перенесена на 6 лютого. Зараз навантаження на реєстр дуже велике, тому додаток може працювати некоректно.

© 2020 medicine-ukraine

Мої відео