Верховна Рада призначила на посаду Прем`єр-міністра Дениса Шмигаля

Верховна Рада призначила на посаду Прем`єр-міністра Дениса Шмигаля
174683 ПЕРЕГЛЯДІВ

За нового главу уряду проголосував 291 народний депутат. Про це стало відомо на позачерговому засіданні Верховної Ради, на якому Парламент відправив у відставку уряд Олексія Гончарука та проголосував за новий склад.

На посаду нового премєр-мінстра Володимир Зеленський запропонував віцепремєра Дениса Шмигаля та висловив сподівання, що «у нас зявиться уряд для людей, який зробить неможливе». Парламентська фракція «Слуги народу» ще 3 березня підтримала висунення Дениса Шмигаля на посаду Премєр-міністра після відставки уряду Олексія Гончарука.

Шмигаль у своїй промові зазначив, що у пріоритеті роботи нового уряду продовження децентралізації, створення сприятливого інвестиційного клімату, здобуття енергоефективності, розбудова промисловості, аграрного сектору та інфраструктури, покращення якості медицини та освіти. А насамперед – зміцнення національної безпеки та оборони, завершення війни на Донбасі та повернення анексованого Криму.

Денису Шмигалю 44 роки, народився він у Львові. Закінчив Львівську політехніку, захистив дисертацію з регіональної економіки. У 90-х працював у бізнесі, у 2000-х обіймав керівні посади в компаніях фінансово-інвестиційної сфери. У 2009 році перейшов до держслужби — керував департаментом економіки, інвестицій, промисловості та торгівлі Львівської ОДА. У 2015 повернувся до бізнесу — був віцепрезидентом компанії «Львівхолод», заступником гендиректора компанії ДТЕК Західенерго, директором Бурштинської ТЕС.

Влітку 2019 Шмигаля призначено головою Івано-Франківської ОДА. У лютому 2020 він замінив Альону Бабак на посаді міністра розвитку громад і територій та отримав ще й посаду віцепрем`єра.

Згідно з декларацією, яку Денис Шмигаль подав влітку 2019 року як кандидат на посаду голови Івано-Франківської ОДА, у 2018-му він отримав близько 3,5 млн грн, працюючи в ДТЕК. У сім'ї задекларовано $ 115 тис. готівкою, будинок (215,9 кв.м.), дві земельні ділянки у Львові (458 кв. м і 171 кв. м), дві земельні ділянки у Львівській області (обидві по 2,2 тис. кв. м).

Денис Шмигаль одружений, має двох дочок.

© 2020 medicine-ukraine

Мої відео