Забезпечити право на освіту нещеплених дітей вимагають у Кам’янському

Забезпечити право на освіту нещеплених дітей вимагають у Кам’янському
89799 ПЕРЕГЛЯДІВ

На сайті єдиних міських петицій з’явилося звернення з вимогою допускати невакцинованих дітей до освітніх закладів. Авторка петиції Юлія Янченко просить міського голову Андрія Білоусова сприяти змінам в законодавстві, "які зроблять неможливою дискримінацію дітей за станом здоров’я".

 

"...здорових — без жодних ознак захворювання — дітей не допускають в дитячі колективи (сади, школи) попри наказ про їх зарахування. Це є грубим порушенням їх права на освіту, закріпленого Конституцією і законами України", - йдеться у петиції.

Це звернення з’явилося наступного дня після прес-конференції Уляни Супрун та Лілії Гриневич. На якій вони розказали, що згідно зі статтею 15 Закону України "Про захист населення від інфекційних хвороб" відтепер дітям, які не вакциновані за Національним календарем, відвідувати заклади освіти не дозволяється. Виключення становить для тих, хто має протипоказання до щеплення. Таких дітей мусить захищати колективний імунітет. Він формується, коли 95-98% людей у суспільстві вакциновані.

"Якщо батьки відмовляються від вакцинації, то вони мають право обрати альтернативну форму навчання, наприклад, дистанційну чи індивідуальну. Тобто держава в будь-якому випадку надасть можливість та доступ кожній дитині до шкільної освіти", – розказала Лілія Гриневич, Міністр освіти і науки України.

Проте жителька Кам’янського Юлія Янченко вважає, що саме міська рада приймає рішення про відсторонення дітей від відвідування школи або садочка і такі дії розглядає, як примус до вакцинації. На сьогодні петиція зібрала 68 голосів з 250 необхідних.

Читайте також :Без щеплень учнів не пускатимуть до школи, а малят до садочків

 

© 2020 medicine-ukraine

Мої відео