Вивчають історію, стріляють із гвинтівки, орієнтуються на місцевості: у дніпровській школі №23 стартувала “Сокіл (Джура)”

Вивчають історію, стріляють із гвинтівки, орієнтуються на місцевості: у дніпровській школі №23 стартувала “Сокіл (Джура)”
33269 ПЕРЕГЛЯДІВ

Перший, шкільний, етап “Джури” розпочався у 23-й школі Дніпра. Вже традиційно учні цього навчального закладу відкрили змагання урочистою лінійкою. Кожний клас – з 5-го по 9-й – представив свій “рій” (команду), що має власну назву, девіз та навіть форму. Гра покликана фізично розвивати учнів та виховувати в них дух патріотизму.

Є і загальношкільна збірна, до якої беруть кращих гравців. Вона потім представляє свою школу на міських змаганнях. Ройовий шкільної команди Максим Сікун у військовій грі бере участь вже четвертий рік поспіль. Торік на міських змаганнях колектив увійшов до трійки кращих, цьогоріч налаштований підкорити область.

“Це, передусім, дисципліна, адже виграє той рій, який більш дисциплінований. По-друге, це командний дух, тому що колективи, що виступають, мають дуже потужну командну силу. Тільки завдяки цьому можна посісти перше місце”,- розповів Максим.

Крім стройового вишколу, стрільби із гвинтівки та орієнтування на місцевості, гравці мають демонструвати знання з історії України та вміти надавати першу медичну допомогу.

“Завдяки цій грі можна вивчати історію. Вона розвиває певні навички у таких прагматичних питаннях, як поводження зі зброєю, поводження в надзвичайних або критичних ситуаціях, надання першої медичної допомоги”, – пояснив вчитель захисту вітчизни  школи №23 Ігор Куліковський.

Відбіркові ігри триватимуть протягом навчального року. За результатами шкільних змагань оберуть найкращих гравців, які представлять заклад на міському етапі “Соколу”.

© 2020 medicine-ukraine

Мої відео