Обласний апеляційний суд залишив Вілкула на свободі

Обласний апеляційний суд залишив Вілкула на свободі
90117 ПЕРЕГЛЯДІВ

Прокурор Євген Соколов вимагав взяти під варту колишнього очільника Дніпропетровщини та екснародного депутата, щоб він не міг впливати на свідків. Проте суд цю апеляцію відхилив.

“Ми надали докази суду, що він може переховуватися від органів досудового розслідування, але суд вирішив інакше. Це рішення не оскаржується, тому будемо направляти провадження і змагатися в суді”, - заявив прокурор Євген Соколов.

Прокуратура області подала апеляцію на рішення Жовтневого районного суду. 16 вересня Олександра Вілкула взяв на поруки чинний народний депутат Дмитро Шпенов. Ця угода дійсна до 5 листопада.

“12 вересня, коли дізнався, що мені хочуть вручати підозру, я був за кордоном. Я сів у літак, прилетів і з аеропорту поїхав отримувати підозру. Якби хотів переховуватися, то просто не приїхав би”, - пояснив свою позицію Олександр Вілкул.

Кримінальне провадження проти себе екснародний депутат називає маячнею та інерцією Луценка. Нагадаємо, що Олександра Вілкула підозрюють в тому, що перебуваючи на посаді голови Дніпропетровської облдержадміністрації з 2010 по 2012 роки, він незаконно змінив цільове призначення понад 66 га землі.

© 2020 medicine-ukraine

Мої відео