Життя у темряві: гуртожиток у центрі Дніпра вже 20 днів без електропостачання

Життя у темряві: гуртожиток у центрі Дніпра вже 20 днів без електропостачання
89641 ПЕРЕГЛЯДІВ

Без жодного попередження ТОВ “Дніпромлин” 4 жовтня відключив електрику будинку на вулиці Княгині Ольги, 8а. Мешканці боргів не мають і кажуть, що підприємство таким чином виживає їх із гуртожитку, розташованого впритул до комбінату.

Раніше будівля належала “Дніпромлину”, тому й комунікації електро- та теплопостачання — спільні. Та наразі гуртожиток має статус житлового будинку, належить державі й перебуває в процесі його передачі в комунальну власність.

Більшість мешканців — колишні працівники “Дніпромлина”. Семен Букреєв 40 років пропрацював електриком на “Дніпропетровському комбінаті хлібопродуктів” (попередня назва підприємства). Дослужився до майстра електроцеху й отримав житло поруч із підприємством.

“Я в цій кімнаті прописаний, а тут дзвінок: забирайте речі та йдіть, куди хочете. А я пенсіонер — 78 років”, — стримуючи сльози, каже Семен Букреєв.

Без енергопостачання гуртожиток вже 20 днів. Люди переконують, що за послугу сплачували справно за рахунками, які виставляв “Дніпромлин”, та виконували інші вимоги — підприємство вимагало винести лічильники в коридор. Люди пішли на поступки. Тому кажуть, причина відключення — не борги. На їхню думку, “Дніпромлин” навмисно хоче зробити для них нелюдські умови проживання.

“Можливо, хочуть довести нас до того, щоб ми покинули свої кімнати, аби захопити будівлю, не знаю, «віджати», як в народі кажуть”, — припускає мешканець гуртожику Геннадій Оберемок.

На користь цієї версії, розповідає чоловік, «промовляє» й те, що відключили тільки житлові кімнати. Серверну, яка належить приватній компанії, це не торкнулося. За місяць до відключення туди підвели окремий кабель, тож світло там досі є.

На підприємстві ситуацію коментувати не хочуть. Лише заявляють, до “Дніпромлина” гуртожиток не має жодного відношення. Мовляв, пишіть інформаційний запит, відповімо письмово. Аргументи, що підприємство регулярно виставляло мешканцям плату за електрику та отримувало кошти, не працюють. Інформаційний запит на “Дніпромлин” редакція написала, чекаємо офіційної відповіді.

А в пресслужбі “ДТЕК Дніпровські електромережі” повідомили, що жодних планових або аварійних відключень електропостачання на “Дніпромлині” у жовтні не було, тож причини відключення гуртожитку їм не відомі. 

© 2020 medicine-ukraine

Мої відео