Стадіон імені Петра Лайка у 2019-му не відкриють

Стадіон імені Петра Лайка у 2019-му не відкриють
259982 ПЕРЕГЛЯДІВ

Нескінченне будівництво. Реконструкцію стадіону імені Петра Лайка затягнули ще на рік. За проєктом старий стадіон ДВРЗ мав перетворитися на сучасний спортивний майданчик вже наприкінці цього року. Та не так сталося, як гадалося, і роботи продовжили ще на рік.

Реконструкцію стадіону  розпочали ще у січні 2018 та планували завершити до кінця 2018 року. Однак терміни робіт продовжили до кінця 2019-го одразу, як підписали договір із підрядником. Тендер на  майже 149 мільйонів гривень виграло підприємство ООО “СК СТРОЙІНВЕСТ”.

У квітні цього року під час останньої перевірки стадіону підрядник повідомив міському голові — об’єкт готовий на 45 %. А вже за три місяці сталося незрозуміле — договір із підрядником розривають, а потім з ним же укладають новий, але вже на втричі більшу суму. Тепер реконструкцію оцінюють не у 148 мільйонів гривень, а додають ще майже 282 мільйони. Тож вартість модерного стадіону для дніпрян сягнула 430 мільйонів гривень. Термін виконання робіт продовжують ще на рік та змінюють замовника з КП Спорт-Інвест на Департамент благоустрою та інфраструктури.

Ми намагалися дізнатися причини такого здорожчання у представників підрядника, але ті коментувати ситуацію відмовилися. Відповідь не отримали й від  керівництва стадіону. Коли ми звернулися до міської ради, яка через свої КП є замовником будівництва, нам сказали: “Нічим допомогти не можемо”…

Можливо, через кадровий колапс, який спіткав департамент благоустрою після скандалу з розкраданням коштів на будівництві Нового мосту. Його керівник Михайло Лисенко ще нещодавно був у розшуку, а наразі відпущений під заставу. Заступники теж мають проблеми з законом: Олексій Самілик заарештований, а Ганні Москаленко оголосили підозру в розкраданні державного майна.

Тож, залишається лише спостерігати за ходом робіт та сподіватися, що ця реконструкція не стане черговою чорною дірою дніпровського бюджету.

© 2020 medicine-ukraine

Мої відео