СК «Прометей» вкотре кращий за БК «Запоріжжя»

СК «Прометей» вкотре кращий за БК «Запоріжжя»
33795 ПЕРЕГЛЯДІВ

27 лютого баскетбольний СК «Прометей» на виїзді здобув непросту перемогу над БК «Запоріжжя» в черговому матчі чемпіонату. Невпевнено розпочавши, підопічним Карліса Муйжнієкса все ж вдалося переломити хід зустрічі, у підсумку тріумфувавши з рахунком 85:93.

Впродовж нинішнього сезону «Прометей» без особливих проблем тричі здолав запоріжців у Суперлізі. Як на домашньому паркеті, так і в гостях. Однак у цьому матчі команді Плеханова довгий час вдавалося контролювати хід подій на майданчику. Господарі вдало стартували, скориставшись невпевненою грою у нападі кам’янчан. «Прометей» у першому періоді реалізував лише 31% кидків з гри, часто не влучаючи з лінії штрафного та додавши до цього ще й 7 втрат. Рахунок дебютного відрізку — 19:14 на користь БК «Запоріжжя».

«Ми занадто багато нервували. І гравці, і я навіть нервував. Іноді мій стан передавався баскетболістам нашої команди», — зізнається головний тренер СК «Прометей» Карліс Муйжнієкс.

«Все це виливалося в незабиті очки та легкі пропущені м’ячі, де «Запоріжжя», не прикладаючи особливих зусиль, один в один просто обігравали нас», — каже капітан СК «Прометей» Денис Лукашов.
28:24 — БК «Запоріжжя» все ще виглядає краще. Другий період став найрезультативнішим у матчі. «Прометею» не вдавалося вирівняти гру. Колектив Муйжнієкса програвав під щитами, демонструючи гірший відсоток влучень. У підсумку господарі пішли на велику перерву за переваги в «+ 9» очок. Та ще й лідер кам’янчан Денис Лукашов отримав другий технічний фол і сів на лаву до завершення поєдинку.

«Невпевнена гра як в захисті, так і в нападі призвела до зайвих розмов і закінчилися двома технічними фолами», — пояснює капітан СК «Прометей» Денис Лукашов.

У третьому періоді команді з Кам’янського вдається мобілізуватися. «Прометей» влучає 4 дальніх кидки, впевнено діє на підбираннях та обмежує власні втрати. Це дозволяє перед фінальним відрізком скоротити відставання до 2 очок.

«Суперник весь час грав «зміну». Ми не були до цього готові. У другій половині ми зробили корекцію та зіграли розумніше в нападі, а в захисті вже показали справжній чоловічий характер», — каже головний тренер СК «Прометей» Карліс Муйжнієкс.

Відчувши переможний ритм, «Прометей» у заключній десятихвилинці грає з натхненням. Перевага гостей помітна на всіх позиціях — від «бігменів» до захисників. Не витримуючи темпу, «Запоріжжя» починає помилятися, втрачає перевагу, у підсумку поступаючись. «Прометей» виборює четверту перемогу поспіль в очних протистояннях із запоріжцями.

«Ми зробили багато помилок в захисті, програли підбирання, не розібралися в найпростіших взаємодіях», — зізнається гравець БК «Запоріжжя» Андрій Мироненко.

«Система захисту, яку ми зараз граємо, передбачає абсолютну віддачу при захисті «один в один». Як тільки ми перестали це робити, відразу почали отримувати по 5, 6 і навіть 7 атак поспіль. А коли команда в 4 чверті пропускає 5 разів поспіль — шансів ніяких у неї немає», - каже головний тренер БК «Запоріжжя» Валерій Плеханов.

Кращими у матчі стали гравець «Прометея» Моріс Крік — 22 очки та 6 підбирань, а також Брендон Рендольф із «Запоріжжя» — 32 бали плюс 8 підбирань.

© 2020 medicine-ukraine

Мої відео