Мер столиці Віталій Кличко розповів про ситуацію з коронавірусом в Києві

Мер столиці Віталій Кличко розповів про ситуацію з коронавірусом в Києві
38408 ПЕРЕГЛЯДІВ

Мер столиці провів онлайн-брифінг, на якому розповів про кількість хворими COVID-19 в Києві, збільшення фінансування медичних працівників та новостворений моніторинговий центр за контролем дотримання самоізоляції хворих у легкій формі.

Виступ Віталій Кличко розпочав оголосивши про кількість хворих, на разі в столиці лабораторно підтверджено 107 випадків COVID-19, 5 з яких було виявлено протягом минулої доби.

Мер висловив подяку лікарям, які з дня в день ризикують життям й здоров’ям борючись з вірусом та повідомив, що на засіданні Київської міської ради було вирішено збільшити фінансування медичним робітникам, які працюють в умовах боротьби з COVID-19. Їм на доплати виділили 894 млн гривень.

«Особливу увагу та додаткове фінансування отримають медики, які напряму працюють з хворими на коронавірус», - розповідає Кличко.

Додаткова виплата лікарям інфекційних відділень, які рятують киян від вірусу становитиме від 5 000 до 10 000 грн, гроші вони отримають вже у квітні.

Також, мер столиці розповів про новостворений моніторинговий центр за контролем дотримання самоізоляції хворих у легкій формі, а саме тих хто лікується в дома, контактував з хворими чи повернувся з країн в яких зафіксовані випадки коронавірусу.

Наразі центр активно працює над збором інформації, їм вже вдалось отримати дані про 37 тис киян, які перетнули державний кордон з 11 березня та про 435 киян, які контактували з хворими.

Кличко пропонує жителям столиці долучатись до моніторингу та надавати інформацію про людей, які мали контакт з потенційно хворими.

Ще одним завданням моніторингового центру буде контролювати дотримання режиму самоізоляції. Відповідальність за порушення правил наразі така:
Перше порушення штраф — 17 000 гривень
Друге порушення штраф — 34 000 гривень
Третє порушення — кримінальна відповідальність

Мер столиці не припиняє закликати громадян, дотримуватись правил карантину, при перших симптомах одразу телефонувати сімейному лікарю, а в разі поганого самопочуття негайно викликати швидку.

Теги: Інформаційне Агентство,УКРАЇНА ІНФОРМ,Covid-19,Коронавірус,Віталій Кличко ,Київська міська рада,Карантин

© 2020 medicine-ukraine

Мої відео