В Україні оновили рекорд з імпорту фруктів, які можна вирощувати у промислових умовах

В Україні  оновили рекорд з імпорту фруктів, які можна вирощувати у промислових умовах
37486 ПЕРЕГЛЯДІВ

Імпорт кісточкових та винограду — фруктів, які можна промислово вирощувати в Україні — зростає швидше, ніж імпорт екзотичних фруктів. Про це повідомляє Державна служба статистики України.

Згідно даних український ринок винограду та кісточкових більш ніж на половину формується завдяки імпорту. Повідомляється також, що цей тип бізнесу має великий потенціал в Україні, проте шанси існують тільки в тих виробників, проекти яких здатні запропонувати ринку системну поставку комерційної партії продукції екстра якості у гарному пакуванні.

«З імпортом бананів та цитрусових все зрозуміло — ми їх імпортуємо, бо наш клімат поки що не дозволяє промислово вирощувати їх. А ось імпорт кісточкових та винограду влітку та восени — це чіткий маркер втрачених можливостей для українського виробника. Щороку ми збільшуємо поставки цих фруктів, тобто попит на них зростає. Але в умовах зростаючого споживання українським фермерам далеко не завжди вдається продати все, що вони виростили. Вихід один — треба пропонувати ринку якість не гіршу, ніж якість імпортних персиків, абрикосів та винограду», — каже керівник департаменту «Аналітика» ОРСП «Шувар» Тетяна Гетьман (https://kurkul.com/dosye/getman-tetyana-petrivna).

Тенденція зростання імпорту яблук та груш теж відновилась у 2019 р., це пов’язано із зменшенням власного врожаю цих фруктів.

«Імпорт груші цього року взагалі обіцяє стати найбільшим принаймні за останні 5 років. Українські фермери зібрали в цьому сезоні не найкращий врожай груш, до того ж грушу в Україні зберігають поодинокі господарства і вже з другої половини зими на ринку переважно продається імпортна груша. В цьому сезоні ціни на грушу є доволі високими і це стимулює імпорт», — коментує Тетяна Гетьман.

Автор: agroindustry.info

© 2020 medicine-ukraine

Мої відео